promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Scorsese kifejtette, hogy miért vidámparkok a Marvel-filmek
Borítókép:  DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerencsétlen rendezőt nem hagyják békén a kijelentése miatt, de most elmagyarázta konkrétabban a kijelentését.

Teljesen felborította az internetet, amikor korunk legnagyobb rendezője, Martin Scorsese kijelentette, hogy a Marvel moziverzum alkotásai nem filmek, és úgy jellemezte, hogy amikor az emberek beülnek moziba, olyan, mintha vidámparkba mennének.

 

Most abba nem mennék bele, hogy hány rendező meg színész reagált erre, de elég sok, és a többségük nem szólt vissza ténylegesen Scorsese-nek. Igazából, abból sokkal nagyobb botrány lenne, ha valaki leteremtené őt, mint a rendező kijelentése. Amúgy kettészakadt a tábor, mivel voltak olyanok, akik egyetértetek ezzel a kijelentéssel, a Marvel-fanok meg egyértelműen kiakadtak. Valamilyen szinten mind a két félnek igaza van, de Martin mester most ezt ki is fejtette bővebben.

„Őriznünk kell azt a hagyományt, hogy a közönség egyedülálló filmélményt kapjon. Persze van helye más filmeknek is a moziban. Lesznek amolyan átmenetek mindig. A vidámpark filmek egyértelműen a Marvel-filmek, itt a mozi vidámparkká változik és más élményt hoz létre. Tartom magam ahhoz, hogy ez valami más, de biztosan nem filmművészet”

magyarázta a rendező a legújabb filmje, a The Irishman egyik beszélgetésén.

Abban igaza van a rendezőnek, hogy a mozik teljesen elfordultak a közepes költségvetésű, történetközpontú alkotásoktól. Ha nem lennének a streaming szolgáltatók, rengeteg jó ötlet kerülne a kukába. Ennyire a profit a mérvadó Hollywoodban, ami nagyon rossz dolog. Igény azonban van ezekre a filmekre, és a streaming világa fogja ezt megadni nekünk. Scorsese is osztja ezt, mivel a The Irishman a Netflixen debütál majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás