promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Karel Gott
Borítókép:  Karel Gott egy lipcsei fellépésen 2017. október 13-án. Forrás: AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Karel Gott halálhírét felesége közölte a sajtóval.

A bumm.sk vette észre a cseh ČTK hírügynökség hírét, miszerint kedd éjszaka 80 éves korában meghalt a népszerű énekes, Karel Gott.

„Mély fájdalommal a szívemben tudatom, hogy tegnap (kedden) röviddel éjfél előtt nehéz és hosszú betegséget követően elhunyt szeretett férjem, Karel Gott. Otthonában, csendes álomba merülve, családja körében érte őt a halál”

– mondta a ČTK-nak Ivana Gottová.

Az énekesnek már 2016-ban is voltak egészségügyi panaszai, míg ez év szeptemberében jelentette be, hogy akut leukémiában szenved, és járóbetegként kezelik az egyik prágai kórházban – írja a magyar nyelvű portál.

Karel Gott legismertebb száma az 1977-ben megjelent Lady Karneval:

A felvidéki portál szerint a legnépszerűbb cseh popénekes volt Karel Gott, aki csaknem 300 albumot jelentetett meg, több tízmillió eladott lemezt tudhatott maga mögött Az elsőt még 1965-ben, az utolsó pedig 2018-ban „Ta pravá” (Az igazi) címmel.

Az ATV elérte Karel Gott magyarországi jóbarátját, Korda Györgyöt, aki a sírástól elcsukló hangon csak annyit tudott mondani:

„Azt hittem elájulok.”

Majd egy kicsit megnyugodva hozzátette, hogy megrendítette a cseh zenész halála, ugyanis nagyon jóban voltak, történetük ötven évvel ezelőttig nyúlik vissza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás