Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Karel Gott

Meghalt Karel Gott

Zene, Film & Kultúra

Meghalt Karel Gott

Zene, Film & Kultúra

TK 12:12

Karel Gott halálhírét felesége közölte a sajtóval.

A bumm.sk vette észre a cseh ČTK hírügynökség hírét, miszerint kedd éjszaka 80 éves korában meghalt a népszerű énekes, Karel Gott.

„Mély fájdalommal a szívemben tudatom, hogy tegnap (kedden) röviddel éjfél előtt nehéz és hosszú betegséget követően elhunyt szeretett férjem, Karel Gott. Otthonában, csendes álomba merülve, családja körében érte őt a halál”

– mondta a ČTK-nak Ivana Gottová.

Az énekesnek már 2016-ban is voltak egészségügyi panaszai, míg ez év szeptemberében jelentette be, hogy akut leukémiában szenved, és járóbetegként kezelik az egyik prágai kórházban – írja a magyar nyelvű portál.

Karel Gott legismertebb száma az 1977-ben megjelent Lady Karneval:

A felvidéki portál szerint a legnépszerűbb cseh popénekes volt Karel Gott, aki csaknem 300 albumot jelentetett meg, több tízmillió eladott lemezt tudhatott maga mögött Az elsőt még 1965-ben, az utolsó pedig 2018-ban „Ta pravá” (Az igazi) címmel.

Az ATV elérte Karel Gott magyarországi jóbarátját, Korda Györgyöt, aki a sírástól elcsukló hangon csak annyit tudott mondani:

„Azt hittem elájulok.”

Majd egy kicsit megnyugodva hozzátette, hogy megrendítette a cseh zenész halála, ugyanis nagyon jóban voltak, történetük ötven évvel ezelőttig nyúlik vissza.

Borítókép: Karel Gott egy lipcsei fellépésen 2017. október 13-án. Forrás: AFP