Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vágás nélkül készült az 1917 című háborús film

Vágás nélkül készült az 1917 című háborús film

Zene, Film & Kultúra

Vágás nélkül készült az 1917 című háborús film

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 20:50

Ez a film remek karácsonyi ajándék lesz a mozi szerelmeseinek.

Sam Mendes I. világháborús drámájában a legnagyobb ellenség az idő. Két fiatal katona egy napját követhetjük végig, ahogy megpróbálnak egy üzenetet eljuttatni a front túlsó oldalára, amelyen 1 600 ember élete múlik. Na de, hogy követjük végig!

A rendező Roger Deakinssel együtt dolgozott a film képi világán, akiről tudni kell, hogy a szakmában az egyik legjobb operatőr. De nem is ez az érdekes, hanem hogy a bő kétórás film látszólag egyetlen snitt lesz, az az nem lesz benne vágás. Ez persze csak átvágás, a mellékelt werkvideón is látszik, hogy milyen trükkökkel kerül például egyik daruról a másikra a kamera. Gondoljunk bele, hogy mennyi munka van egy ilyen filmben!

Láttunk már ilyet egyébként: a Birdman című filmben is alkalmazták ezt a megtévesztő módszert, de Hitchcock Kötél című filmje is így készült. Azonban akadnak olyan filmek, amelyek tényleg egysnittesek, például a 2011-es Utoya, július 22., vagy a 2015-ös Victoria című film. A pletykák szerint még a Saul fia is vágás nélkül készült.

Sam Mendes világháborús filmjét úgy gondolom megéri várni, akár egy remek karácsonyi ajándék is lehet a mozi szerelmeseinek. A film ugyanis december 25-én kerül bemutatásra. A főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden, Mark Strong és Andrew Scott, míg a két fiatal katonát George MacKay és Dean-Charles Chapman alakítja.

Borítókép: IMDb