promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ryan Reynolds főszereplésével jön a Cluedo-film
Borítókép:  Celebrity Insider
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bűnügyi társasjátékon alapuló filmnek nemcsak főszereplője, de producere is lesz Ryan Reynolds.

Biztos sokan ismerik a Cluedo nevű társasjátékot, amiben ki kell nyomozni, hogy ki, hol és mivel gyilkolta meg az áldozatot. Mondjuk ez a hagyományos vátozata, azóta van már belőle Trónok harcás, Harry Potteres, Simpson családos, és még sokféle verzió, aminek nem ismerem a történetét. Hozzá kell tegyem, hogy a ma ismert „hagyományos” változat sem az eredeti Cluedo.

A Clue, vagyis „Nyom” című logikai társasjátékot Anthony E. Pratt találta ki 1944-ben. A szituációs-logikai társasjáték lényege, hogy a tábla helyszínt ad egy bűntény kinyomozásához, amelyben a történet szereplőit alakító játékosok az összegyűjtött adatok alapján nevezhetik meg a gyanúsítottjaikat. A házban történt gyilkosság kivizsgálására rendőrök érkeznek, akik a helyszínen hat gyanúsítottat találnak, de akiknek a talált nyomokat nem árulják el. A játékosok a ház egy-egy lakóját vagy vendégét alakítják, és mindegyikük célja, hogy saját maguk tisztázására megtalálják a válaszokat a rendőrök által feltett kérdésekre. Ehhez a házban járkálva egymáshoz intéznek kérdéseket, és a válaszok alapján kell megtalálniuk azt, akit megalapozottan vádolhatnak meg a bűnténnyel.

Az eredeti társasjáték története alapján készült el a Clue című film 1985-ben, amiben olyan színészek alakították a főszerepet, mint Christopher Lloyd, Madleine Kahl, Tim Curry és Michael McKean. Sokan nem szeretik ezt a filmet, nem is hozott sok pénzt a stúdiónak, én mivel a társasjátékot is nagyon kedvelem, ezt a filmet is szívesen előveszem újra és újra.

Nyilván a maga 34 évével már sokak számára ez a film is unalmasnak, bugyutának, vagy egyszerűen csak réginek hathat, de semmi ok a pánikra, a Disney már dolgozik az ügyön. Igaz, ez nem mai hír, de a Fox tavaly kötött szerződést Ryan Reynolds produkciós cégével, a Maximum Efforttal, hogy tető alá hozzanak egy Cluedo-filmet. Ebben a színész nemcsak főszereplő, de producer is lenne. Aztán utána semmit sem lehetett hallani a projektről, ráadásul azóta a Fox-ot fel is vásárolta a Disney. De ezt a projektet nem kukázták. Mi több, elég komolyan elkezdtek vele foglalkozni.

Már úgy tánik, hogy a rendező megvan. Jason Bateman, aki éppen most kapott Emmy-díjat, ülhet a rendezői székbe, míg a forgatókönyvért a Deadpool írópárosa, Rhett Reese és Paul Wernick felel majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás