promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Walter White a rádióban: El Camino előzetes
Borítókép:  AMC
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jesse Pinkman pedig a kocsiban. Megérkezett az első igazi előzetes a Breaking Bad filmhez, amiben végre Jesset is láthatjuk. Természetesen spoileresen folytatjuk, mert ezt másképp nem lehet. 

Most, hogy a Trónok harca zárását sikerült elrontani a rajongók szerint, így mindenki csont nélkül vágja rá, hogy a Breaking Bad a legjobb sorozat a világon. Ezzel én akkor sem vitatkoztam, amikor a Trónok harca utolsó évadja még a közelben sem volt.

Bár a Breaking Bad utolsó epizódja, sőt, az egész évad zseniális, most az alkotókon múlik, hogy ezt meg tudják-e fejelni egy filmmel. Mi lehet ezzel a baj? Le tudnak rombolni egy kultuszt. Nagyon veszélyes vállalkozás folytatni egy tökéletesen megírt és lezárt szériát, mivel mi rajongók rávághatjuk majd a végén, hogy tök felesleges volt az egészet tovább csavarni.

A Better Call Saulnak sikerült továbbvinni a franchiset, ráadásul szerintem tökéletesen. Saul Goodman talán még a filmbe is beférhet. Neki most jelenleg egy kis péksége van, és folyamatosan retteg, hogy elkaphatják. Ugyebár a szériában a fekete-fehér részek a jelenben játszódnak, vagyis a sorozat lezárása után.

Persze az elsődleges beszédtéma az, hogy Gilligan vissza akarja-e hozni Waltert, akit az utolsó epizódban látunk összeesni. Jogos a kérdés, mi van akkor, ha nem halt meg? (A rádió amúgy kilenc áldozatról számol be.) Őszintén, szerintem meghalt, nagyon felborítaná a filmet, ha ő éppen börtönben csücsülne, de ki tudja? Viszont szerintem a készítők azt a ziccert nem fogják kihagyni, hogy ne hozzák elő a karaktert, akár csak egy-két visszaemlékezés erejéig, persze új jelenetekkel. 

A sorozat végén ugyebár Jesset fogva tartották, hogy gyártsa a Heisenberg-féle metamfetamint. Az utolsó részben Walter White utazott a segítségére, hogy bosszút állhasson a másik bandán, és persze ki is szabadítsa egykori társát, akinek jócskán felborította az életét. Ha volt is nézeteltérésük Walterral, itt egy apa-fiú kapocs alakult ki, mindig lojálisak maradtak egymáshoz. Waltert bántotta is a lelkiismeret rendesen, ezért is akart pontot tenni ennek az egésznek a végére.

Vince Gilligan érezhetően nyitva is akarta hagyni a Pinkman szálat, mivel a végén Jesse kisírt szemekkel felszabadulva elautózik a semmibe, miután a maga módján elbúcsúzik Waltertől. A film rögtön ezután veszi fel a fonalat. Jesse a kocsiban ül, és a rádiót bekapcsolva hallgatja egykori társa mészárlását.

Szóval El Camino, ne rombolj, hanem építs tovább, úgy, ahogyan csak te vagy képes. Október 11-én pénteken minden kiderül a Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás