promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bestseller nem, Jennifer Lopez igen?
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyot bukott Amerikában Az aranypinty, amit a mai naptól már mi is tesztelhetünk.

Nem akármilyen regényről beszélünk, mivel Donna Tartt remeke már bizonyított a piacon. Először is Pulitzer-díjat kapott, ami a szakma elismerése, majd 30 héten át díszelgett a The New York Times bestseller listáján kirobbanthatatlanul, ami meg ugyebár a közönségé.

A sztori szerint bomba robban az egyik legrangosabb New York-i múzeumban, ahol egy 13 éves kisfiú édesanyja meghal. A későbbi főhős magával visz egy 17. századi németalföldi festményt, Az aranypintyet. A kép mindenhova vele tart, bárhova is sodorja az élet, és ez veszi rá arra is, hogy műtárgyhamisító legyen.

A sztoriban van dráma, rengeteg fordulat, krimi, de a kritikusok többsége szerint ami Tartt könyvében működik, az a vásznon nagyon nem. Szóval hiába a sztárok sorozata, Az aranypinty 2,6 millióval nyitott Amerikában, míg Jennifer Lopez Wall Street-i perverzeket lehúzó alkotása 33,2 millió dollárral kezdett.

Szóval ebben az esetben nincs jogunk a közönségre förmedni, akik a jobb szórakozást választották. Hiába igényes egy film, ha nem tud olyan kikapcsolódást nyújtani, mint a könyv.

A Warner igazgatója, Jeff Goldstein a Variety-nek adott interjújában nagyon visszafogottan nyilatkozott, pedig ő is tudja, hogy ezt sikerült elbaltázniuk.

„Egyszerűen nem csigázta fel a közönséget, hogy a könyvet a vásznon is viszontláthatják. Persze volt elég dolog, ami nem működött, de leginkább a piacot hibáztatom. Egyre nagyobb lesz a szakadék, hogy mire van igény, és mire nem.”

Persze senkinek sem akarjuk elvenni a kedvét Az aranypintytől, sőt, kíváncsi vagyok, hogy a hazai közönség mennyire lesz vele megelégedve. Ahogy fent írtam, mától már beülhetünk rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás