Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Életműdíjat kap Roland Emmerich

Életműdíjat kap Roland Emmerich

Zene, Film & Kultúra

Életműdíjat kap Roland Emmerich

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 22:00

A függetlenség napja és a 2012 rendezője a Zürichi Filmfesztiválon veheti át az elismerést.

Roland Emmerich-nek számos filmet köszönhetünk már. Az ő rendezésével készült A függetlenség napja, a 2012, a Godzilla, az I.e. 10 000, A hazafi, A Csillagkapu, és még sorolhatnánk. És még ma sem pihenget. Novemberben debütál a rendező új, Midway című második világháborús filmje, amiben Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans és Mandy Moore alakítja a főszerepet.

A Hollywood Reporter közölte a hírt, hogy Emmerich a Zürichi Filmfesztiválon kapja meg „A Tribute To...” elnevezésű életműdíjat, amit szeptember 29-én vehet át a rendező. Az eseményen Emmerich számos filmjét láthatja majd a közönség, levetítik A Noé bárkája-elvet, A függetlenség napját, a Godzillát, a Holnaputánt, és az Anonymust.

Emellett a filmmustrán számos olyan produkciót is láthat a közönség, amelyek a velencei és a torontói fesztiválon is bemutatkoztak. Vetítik a Jokert, Noah Baumbach válási drámáját, a Marriage Storyt Scarlett Johanssonnal és Adam Driverrel, James Mangold autóversenyzős filmjét, Az aszfalt királyait Christian Bale és Matt Damon szereplésével, valamint Rupert Goold Judy című Judy Garland életrajzi filmjét, amiben Renée Zellweger alakítja a címszereplőt.

Borítókép: IGN