promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életműdíjat kap Roland Emmerich
Borítókép:  IGN
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A függetlenség napja és a 2012 rendezője a Zürichi Filmfesztiválon veheti át az elismerést.

Roland Emmerich-nek számos filmet köszönhetünk már. Az ő rendezésével készült A függetlenség napja, a 2012, a Godzilla, az I.e. 10 000, A hazafi, A Csillagkapu, és még sorolhatnánk. És még ma sem pihenget. Novemberben debütál a rendező új, Midway című második világháborús filmje, amiben Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans és Mandy Moore alakítja a főszerepet.

A Hollywood Reporter közölte a hírt, hogy Emmerich a Zürichi Filmfesztiválon kapja meg „A Tribute To...” elnevezésű életműdíjat, amit szeptember 29-én vehet át a rendező. Az eseményen Emmerich számos filmjét láthatja majd a közönség, levetítik A Noé bárkája-elvet, A függetlenség napját, a Godzillát, a Holnaputánt, és az Anonymust.

Emellett a filmmustrán számos olyan produkciót is láthat a közönség, amelyek a velencei és a torontói fesztiválon is bemutatkoztak. Vetítik a Jokert, Noah Baumbach válási drámáját, a Marriage Storyt Scarlett Johanssonnal és Adam Driverrel, James Mangold autóversenyzős filmjét, Az aszfalt királyait Christian Bale és Matt Damon szereplésével, valamint Rupert Goold Judy című Judy Garland életrajzi filmjét, amiben Renée Zellweger alakítja a címszereplőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás