promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friss előzetest kapott a The Lighthouse
Borítókép:  Eric Chakeen
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Robert Pattinson és Willem Dafoe az őrület határán.

Robert Eggers A boszorkány nevezetű misztikus horrorral került be a köztudatba, és most el fogja hozni nekünk az év egyik legnyomasztóbb alkotását. A Batman-rajongók nagyját az ilyen filmek elkerülik, mert ha látnák miket művel Pattinson, akkor nem húznák a szájukat miatta, akit már Christian Bale is védelmébe vett.

A világítótoronyban Pattinson Willem Dafoe fiatal társát fogja játszani egy eldugott szigeten, ahol természetesen a világítótorony üzemben tartása a fő feladatuk, de szép lassan a bezártság és az idő elkezdi elvenni a józan eszüket. Jönnek a bizarr látomások, a misztikum, és minden, ami sötét fellegek közé sodorhatja a mi józan eszünket is.

A nyomasztó hangulatra a rendező még rátesz egy lapáttal, mivel 35 mm-es filmre forgatta, és eleve fekete-fehér lesz az egész, szóval a lehangolás minden trükkjét beveti.

A The Lighthouse Cannes-ban már ment egy kört, és be is zsebelte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségétől a FIPRESCI-díjat. A tengerentúlon október 18-án debütál, nálunk pedig a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon ülhet be rá először a közönség.

Most pedig nézzük meg mit, hogy kérdezgetnek olyan bőszen a főhőseink.

 [[vid]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás