Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

George R.R. Martin halad a Trónok harca könyvvel, ahogy csak tud

George R.R. Martin halad a Trónok harca könyvvel, ahogy csak tud

Zene, Film & Kultúra

George R.R. Martin halad a Trónok harca könyvvel, ahogy csak tud

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:10

Még két kötettel lóg nekünk az író zseni, de végre a saját tempójában haladhat.

Lehet az HBO-s sorozat véget ért, de a kőkemény rajongók már nagyon várják, hogy a kezükbe vehessék a két maradék Trónok harca kötetet. Azért is, mert szerintük a csatorna összecsapta a történet végét, és a széria sem volt már ugyanaz, miután David Benioff és D.B. Weiss nem támaszkodhatott Martin alapanyagára.

Az írót persze nem érdeklik a negatív kritikák, és ki is jelentette, hogy nem fogja megváltoztatni a történet befejezését. Amúgy az már bőven elég, ha úgy lesz kibontva, ahogy kell, mert szerintem a befejezéssel egyáltalán nem volt gond. Ha nem lett volna összecsapva, tök jól sülhetett volna el ez az egész.

Martinra rengeteg feszültséget tett a sorozat, és egyszerűen örül annak, hogy vége lett. A The Guardian-nek le is nyilatkozta, hogy miért.

„Nem segített a televíziós széria az írásban. Igazából pont az lassított le teljesen, pedig ellenkezőleg kellett volna lennie. Minden nap leültem írni, és ha ment is – ami három vagy négy oldalt jelentett – még akkor is az motoszkált a fejemben, hogy be kell fejeznem a könyvet, és ez szörnyű volt. Négy oldalt tettem le az asztalra, pedig negyvenet kellene. Most, hogy befejeződött a sorozat, teljesen fellélegeztem, a saját tempómban haladhatok. Most is vannak jó vagy rosszabb napok, de a stressz sokkal kevesebb, persze azért jelen van.”

Ahogy látjuk, Martin nem tud ígérni semmit, de az jó jel, hogy végre normálisan tud írni. Reméljük a jobb napokból lesz több, és hamarosan a kezünkben tarthatjuk az új Trónok harca könyvet.

Borítókép: PHILIPPE MERLE / AFP