promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ed Sheeran koncertjével kezdesz a Szigeten? Akkor kapsz pár tanácsot
Borítókép:  Stefanie LOOS / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Totális teltház, mi pedig segítünk, hogy az álomkoncertből ne legyen rémálom.

Aktuális világsztár, aki jó ideig nem fog Magyarországra jönni. Bár az persze azon is múlok, mennyire tudja majd elvarázsolni a hazai közönség. Sheeran már a bejelentésénél nagy lázban égett, hogy a Szigeten léphet fel, mivel még is csak Európa egyik legjobb fesztiváljáról beszélünk.

Az angol énekes már a U2 rekordját is megdöntötte, mivel a zenekar 760 napot töltött úton a 360° nevezetű turnéjukon, míg Sheeran 893 napot fog a Divide-dal. Ezalatt a szerelmes gitárosunk 255 helyszínt tud le, míg a U2-nak csak 100 volt. A kevesebb állomás miatt így persze nehéz következtetést levonni, hogy kire voltak többen kíváncsiak, de persze átlagban a U2 győzött. Azt persze Stuart Camp, Sheeran menedzsere is hozzátette, hogy nem akarja magukat az ír rockegyütteshez mérni.

Lesznek olyanok, akik még nem jártak a fesztiválon, mivel rengetegen csak Sherrean miatt vették meg a napijegyet, ami érthető. Persze a nyitónap eleve bivalyerős, mivel olyan kuriózum fellépők lesznek a Nagyszínpadon az angol énekes előtt, mint Michael Kiwanuka, vagy Jain. Bármennyire meglepő, elég sok ember például csak a francia énekesnő, Jain miatt látogat ki, akit kár lenne tagadni, imádok.

Azonban most már elég a zenéből, jöjjenek a jótanácsok! Ha még nem vetették fel a karszalagot, az nagy baj, és ebben az esetben készüljetek egy hatalmas nagy sorban állásra. Érdemes már nagyon kora délután megérkezni, hiába csak 21:40-kor kezdődik a koncert. Első nap, ilyenkor a bejutás mindig kitolódik mindenki számára.

Bődületes tömegre számítsatok, szóval már csak azért is érdemes hamarabb érkezni, ha esetleg nem csak a kivetítőn szeretnétek nézni Sheerant a leghátsó sorból.

Mivel a Szigeten az úgynevezett check-in rendszer működik fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával.

Nos, autóval megközelíteni a helyszínt öngyilkosság. Sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat), a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők, ha ki szeretnénk tekerni a fesztiválra.

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintésmentes bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kell tölteni a pénzt. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nem csak gyorsabb, de így megúszható a sorbanállás és a távozás után automatikusan visszautalják a kártyán maradt pénzt is.

Most már csak élvezzétek a koncertet, és igen, Sheeran valóban egy szál gitárral fogja bevenni a Sziget Nagyszínpadát. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás