Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ed Sheeran koncertjével kezdesz a Szigeten? Akkor kapsz pár tanácsot

Ed Sheeran koncertjével kezdesz a Szigeten? Akkor kapsz pár tanácsot

Zene, Film & Kultúra

Ed Sheeran koncertjével kezdesz a Szigeten? Akkor kapsz pár tanácsot

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 09:15

Totális teltház, mi pedig segítünk, hogy az álomkoncertből ne legyen rémálom.

Aktuális világsztár, aki jó ideig nem fog Magyarországra jönni. Bár az persze azon is múlok, mennyire tudja majd elvarázsolni a hazai közönség. Sheeran már a bejelentésénél nagy lázban égett, hogy a Szigeten léphet fel, mivel még is csak Európa egyik legjobb fesztiváljáról beszélünk.

Az angol énekes már a U2 rekordját is megdöntötte, mivel a zenekar 760 napot töltött úton a 360° nevezetű turnéjukon, míg Sheeran 893 napot fog a Divide-dal. Ezalatt a szerelmes gitárosunk 255 helyszínt tud le, míg a U2-nak csak 100 volt. A kevesebb állomás miatt így persze nehéz következtetést levonni, hogy kire voltak többen kíváncsiak, de persze átlagban a U2 győzött. Azt persze Stuart Camp, Sheeran menedzsere is hozzátette, hogy nem akarja magukat az ír rockegyütteshez mérni.

Lesznek olyanok, akik még nem jártak a fesztiválon, mivel rengetegen csak Sherrean miatt vették meg a napijegyet, ami érthető. Persze a nyitónap eleve bivalyerős, mivel olyan kuriózum fellépők lesznek a Nagyszínpadon az angol énekes előtt, mint Michael Kiwanuka, vagy Jain. Bármennyire meglepő, elég sok ember például csak a francia énekesnő, Jain miatt látogat ki, akit kár lenne tagadni, imádok.

Azonban most már elég a zenéből, jöjjenek a jótanácsok! Ha még nem vetették fel a karszalagot, az nagy baj, és ebben az esetben készüljetek egy hatalmas nagy sorban állásra. Érdemes már nagyon kora délután megérkezni, hiába csak 21:40-kor kezdődik a koncert. Első nap, ilyenkor a bejutás mindig kitolódik mindenki számára.

Bődületes tömegre számítsatok, szóval már csak azért is érdemes hamarabb érkezni, ha esetleg nem csak a kivetítőn szeretnétek nézni Sheerant a leghátsó sorból.

Mivel a Szigeten az úgynevezett check-in rendszer működik fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával.

Nos, autóval megközelíteni a helyszínt öngyilkosság. Sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat), a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők, ha ki szeretnénk tekerni a fesztiválra.

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintésmentes bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kell tölteni a pénzt. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nem csak gyorsabb, de így megúszható a sorbanállás és a távozás után automatikusan visszautalják a kártyán maradt pénzt is.

Most már csak élvezzétek a koncertet, és igen, Sheeran valóban egy szál gitárral fogja bevenni a Sziget Nagyszínpadát. 

Borítókép: Stefanie LOOS / AFP