promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre belenézhetünk abba, hogy milyen lesz az orosz Csernobil
Borítókép:  Inkább az eredeti sorozatból tettem be képet, mert az oroszok még Photoshopolnak rajta biztos ami biztos. - HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az év egyik legjobb sorozata kapja meg az orosz propaganda verziót.

[[adv]]

Valakit nagyon elszomorít, ha a propagandával próbálják átmosni az emberek agyát. Engem csak az szomorít el, ha az emberek beveszik, mert amúgy meg hatalmasakat szoktam röhögni ezeken. Ígérem, ha lesz hozzá normális felirat, akkor meg fogom nektek nézni az orosz Csernobilt, és összehasonlítom az eredeti szériával.

Miért nem foglalkoztam annyit az év egyik legjobb sorozatával? Azért, mert ti nagyon jól tudjátok, hogy ez az év legjobbja, és nem akartam feleslegesen tépni a számat. Rengeteg könyvet olvastam, és dokumentumfilmet néztem meg az esetről, és inkább azt sajnálom, hogy az HBO kellett ahhoz, hogy a legtöbb ember agyáig eljusson, hogy mi is történt ott igazából.

Amikor viszont meglátom, hogy Csernobil divat lett, és influenszerek pózolgatnak egy olyan helyen, ami majdnem globális katasztrófát idézett elő, hát akkor bizony legszívesebben hozzávágnám a laptopomat a falhoz. Örülök, hogy a széria ennyire népszerű lett, örülök, hogy beszédtémát hozott, de a lényege, hogy elgondolkodjunk magunkban, a jövőn. A Fukusimai atomerőmű-balesethez nem kell annyira messzire mennünk, 2011-ben történt, és itt is hozzáteszem, hogy emberi hibából.

Na, de kit érdekel az HBO szánalmas hazudozása? Végre megtudom az orosz szériából, hogy mi is történt valójában. A sorozat most felfedi az emberek előtt a valóságot, aminek az üzenete rém egyszerű:

„A CIA!!! A CIA tehet mindenről!”

Nos, mind a két oldalt meg kell hallgatnunk, így ne vessünk el semmilyen eshetőséget kérem szépen.

Annyira vicces, hogy az oroszok önmagukat parodizálják, és rátesznek még egy lapáttal erre az egészre. A Csernobil a saját rendszerük negatívumairól, és bukásáról is szól, majd 2019-ben érkezik egy széria, amiben továbbra is tagadásban élnek. Stílusosan kifejezve, az orosz óramű még az atomóránál is pontosabb, és mindig az lesz.

A premiert később tűzi ki az NTV. Az előzetesen is fognak majd még csiszolni, de hát kiszivárgott:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás