promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heten, mint a gonoszok – The Boys pilot kritika
Borítókép:  IMDB
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi történne, ha a szuperhősök nem is lennének hősök? Megkapjuk a választ!

[[adv]]

Szinte számoltam vissza a napokat, mióta megláttam az első előzetest a The Boys-hoz. Manapság a csapból is szuperhősök folynak, nem csak a mozit, de a televíziós csatornákat is elárasztották a DC és a Marvel univerzium sorozatai. Üdítő színfoltnak tűnt az előzetesek alapján a The Boys, hiszen már előre láthattuk, hogy itt bizony nem a hősök lesznek a jófiúk! 

Mivel is kezdődne az első rész, mint a megszokott "megmentünk mindenkit" jelenettel? Homelander és Queen Maeve elkapja a rosszfiúkat, megmentik a gyerekeket, mindeni boldog. Már rögtön az elején láthatjuk, hogy a készítők inkább a DC univerzium hőseire hajaztak, Homelander Superman, Maeve pedig Wonder Woman kiadása. De a későbbiekben meglesz Flash, Aquaman, vagy a Láthatatlan Ember alternatívája is. Nem teketóriázik a sorozat, főhősünk, Hughie barátnőjén véletlenül "átrohan" A-Train, atomjaira szaggatva szegény lányt. Járulékos veszteség.... Innentől kezdve viszont egészen más világba csöppenünk. 

Egyik vonalon Billy Butcher (Karl Urban) felkeresi Hughiet, és felvilágosítja a teljes, milliárdos szuperhős bizniszről, és arról a több száz járulékos veszteségről, amit eltussolnak az évek leforgása alatt. Filmek, játékok, termék kapcsolások, reklámok, jótékonysági események, körülbelül mind azok, amik a jelenlegi világunkban is körül ölelik a szuperhősöket, bár itt a képernyőn nem csak kitaláltak, hanem a rideg valóságot képviselik. Másik vonalon pedig nyomon követhetjük Starlight bekerülését a "Hetek" csapatába, hiszen őt választották ki a közel 200, USA-ban élő szuperhős közül. Nem hiába adtam ezt a címet, hiszen A Hetek a szuperhősök krémje, ezen belül mind romlottak és gonoszak. A naív Starlight ahogy belecsöppen ebbe a csipet csapatba, már rákényszerül egy kis "orális játékra" The Deep-pel, ha a csapat tagja szeretne maradni. 

Nem szeretnék többet spolierezni, sem pedig végig vezetni számotokra az első rész történéseit. Maradjunk annyiban, hogy mind a képi világ, mind a színészek, mind a hangulat hozza azt, amit reméltem ettől a sorozattól. A zenék nagyon eltaláltak, az eredeti szinkronhangok pedig valóban illenek nem csak a szereplőkhöz, a karakterekhez is. 

Eric Kripke nagyon jó munkát végzett. Lehet, kevés embernek mond valamit a neve, a Supernatural Fanok viszont biztosan tudják ki ő. Nos, én végignéztem az elmúlt 14 évadot belőle, az utolsót is megfogom. És íme egy újabb sorozat tőle, aminél írnám, hogy várni fogom hétről-hétre a részeket, de mivel a mai premier napon mind a 8 rész felkerült, így szerintem ezután a rövid pilot kritika után hamarosan a teljes évad kritikáját olvashatjátok, kicsit hosszabb terjedelemben. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás