Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ridley Scott, Matt Damon és Ben Affleck együtt készít filmet

Ridley Scott, Matt Damon és Ben Affleck együtt készít filmet

Zene, Film & Kultúra

Ridley Scott, Matt Damon és Ben Affleck együtt készít filmet

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 15:15

A horror és a sci-fi munkamániás mestere új filmen dolgozik.

Lehetett hallani arról, hogy a 81 éves Ridley Scott még mindig nem akarja otthagyni a pályát, és egy új filmen dolgozik, de a projekttel kapcsolatos igazi meglepetés csak most érkezett. A rendező ugyanis Matt Damon-nal és Ben Affleck-kel közösen készíti el Az utolsó párbaj című filmjét, melyben a két színész nem csak főszereplőként vesz részt, de ők is írják a film szkriptjét.

Ez azt jelenti, hogy Scott filmje akár már most kopogtathatna az Oscar-díjáért, ugyanis a Damon-Affleck duó már 1997-ben bizonyította forgatókönyvírói tehetségét a Good Will Hunting-al, amiért 1998-ban az alkotópáros megkapta az aranyszobrot. Hozzájuk csatlakozik harmadikként Nicole Holofcener (Exek és szeretők).

Az igaz történeten alapuló film az utolsó legálisan megítélt, franciaországi párbajt dolgozza fel. A valódi sztori szerint egy Jean de Carrouges nevű lovag azzal vádolta meg fegyverhordozóját, Jacques Le Grist, hogy amíg ő a háborúban volt, az megerőszakolta a feleségét, Marguerite-et. A korabeli szokások szerint nem lehetett bíróságon dönteni az esetről, mivel nem voltak szemtanúk, ezért az akkor király, VI. Károly párbajt hirdetett a két férfi között.

Mivel a film előkészületei még csak most kezdődnek majd, így egyelőre nincs kitűzött premierdátuma.

Borítókép: Variety