Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Teljes előzetest kapott az HBO Watchmenje

Teljes előzetest kapott az HBO Watchmenje

Zene, Film & Kultúra

Teljes előzetest kapott az HBO Watchmenje

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 16:45

Nyúlfarknyi ízelítő már volt, de most befutott a három perces trailer is.

A 2009-ben megjelent filmben Zack Snyder zseniálisan dolgozta fel a képregényt, ami az underground fanoknak maga a Szent Grál, és a kritikusok is az egyik legjobb feldolgozásnak tartják. A Watchmen világa rendkívül elvont, így nem is csoda, hogy az HBO ezzel lép be a szuperhősök világába.

Alan Moore képregénye egy alternatív valóságban játszódik a '80-as években, ahol a szuperhősök tevékenységét betiltották és kirekesztették őket.

A szériát Damon Lindelof felügyeli majd, aki szintén HBO-s A hátrahagyottakkal már bizonyította, hogy igen csak magasra tudja tenni a lécet. Anno egy öt oldalas levelet írt a rajongóknak, amiben leszögezi, hogy egyáltalán nem akarja felforgatni a Watchmen világát. A legérdekesebb változtatása, hogy a történetet a jelen korba helyezi át. Szerinte tekinthetjük ezt egy remixnek is, új karakterekkel fűszerezve.

Közben az előzetesben lehull a lepel az egyik fontos kérdésről, amit már mindenki találgatott: vajon visszatér-e a szériában a Watchmen kultikus karaktere, vagyis Doktor Manhattan? Lehet bontani a pezsgőt, mert bizony feltűnik a trailer végén ő is, bár nélküle nehezen is tudtam volna elképzelni ezt az egészet.

Borítókép: HBO