promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Korhatáros komédiasorozat készül a Flintstone családból
Borítókép:  Variety
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Készül a „kőkorszaki Family Guy”.

A Flintstones család egyike volt az 1960-as években létrejött rajzolt, sziutációs komédiáknak, amelyet a Hanna-Barbera gyártott az ABC csatornának. A két kőkorszaki család életét bemutató széria népszerűségét annak köszönhette, hogy a '60-as évekbeli Amerika hétköznapi problémáit helyezte a kőkorba. A sorozat szárnyalását végül az 1989. december 17-én debütált Simpson család törte meg, ami letaszította Frédit és Bénit a ranglista első fokáról.

A sorozatot itthon a Magyar Televízió a '60-as évek végén mutatta be, melynek magyar szövegét Romhányi József írta, aki szemben az eredetivel, rímekkel és frappáns nyelvi játékokkal pakolta tele a párbeszédeket. Ez akkora népszerűséget váltott ki, hogy voltak olyan országok, ahol a a sorozat magyar verzióját sugározták feliratosan.

1994-ben a Universal Pictures, a Hanna-Barbera és Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Entertainment egy élőszereplős filmet készített a Flintstone családról, ami akkora siker lett, hogy a gyártási költségeknek több mint a hétszeresét visszahozta. Bár a kritikusok nem voltak elragadtatva tőle, és ezt leginkább azzal magyarázták, hogy a filmben túl sok a felnőtteknek szóló utalás, azonban a nézői reakciók azt mutatták, hogy a rajzfilmsorozathoz hű díszletek, jelmezek és a remek színészgárda (John Goodman, Rick Moranis, Elizabeth Taylor, Elizabeth Perkins, Halle Berry) mellett éppen ez adott egyfajta pluszt az élményhez. Ráadásul ezt szinkronosan hallgatva, rímekbe szedve zseniális.

Nem véletlen tehát, hogy a Warner Bros. Animation évek óta tervezi, hogy egy felnőtteknek szóló, animációs sorozatot készít a két kőkorszaki szaki életéből. Korábban volt arról szó, hogy a Family Guy megalkotója, Seth MacFarlane, mint régi álmát, meg tudja valósítani, de 2017-ben ezt a tervet süllyesztőbe dobták.

A Variety azonban a minap írta meg, hogy a Warner Bros. Animation és Elizabeth Banks Brownstone Productions cége közösen készíti el a Flintstone család új, korhatáros, animációs, szituációs komédiasorozatát, amiben természetesen visszatérnek a régi karakterek. Hogy mennyire eresztik el magukat a készítők, és mennyire kapunk egy Family Guy-hoz hasonló szériát, az később kiderül.

Mindenesetre én erre a hírre csak egyvalamit tudok reagálni: Subidubidú!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás