Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szabó Győző és Csernus Imre egymásnak esik az új magyar filmben

Szabó Győző és Csernus Imre egymásnak esik az új magyar filmben

Zene, Film & Kultúra

Szabó Győző és Csernus Imre egymásnak esik az új magyar filmben

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 12:05

Készül Herendi Gábor új filmje a drogos alfahímről és az Istent játszó pszichiáterről.

Elkezdődött Herendi Gábor új filmjének, a Toxikoma forgatása, ami Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapszik majd. A Magyar Nemzeti Filmalap 370 millió forinttal támogatja a filmet, melyben Molnár ’noÁr’ Áron alakítja Szabó Győzőt, Csernus Imre bőrébe pedig Bányai Kelemen Barna bújhat.

„A film Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolatunk fejlődését fogja bemutatni, ez a kapcsolat a végén egy nagyon jó barátsággá alakult. Izgalmas munka előtt állunk és bizonyára furcsa lesz majd az életem egy részéről szóló mozit végig nézni. Az pedig nagy öröm, hogy Molnár Áron személyében sikerült egy olyan színészt találni, aki rendkívül hasonlít a fiatalkori önmagamra, ezt rögtön észrevettem, már az első közös színházi munkánk során”

– mondta Szabó Győző.

A forgatókönyvet a 2012-ben megjelent könyv alapján Gergely Dorka és Bárány Márton írta, az operatőr Szatmári Péter lesz. A film producerei Herendi Gábor, Nagy Mónika és Illés Gabriella, aki szerint a film egyszerre idézi majd a Whiplash-t és a Good Will Hunting-ot.

„A munkafolyamat alatt sok mindent megértettünk a drogos főhős mozgatórugóiról, az egyre mélyebbre rántó hazugságspirál logikájáról, de egyre világosabbá vált, hogy nem ezt kell a filmünk történetének középpontjába helyezni. Végül kikristályosodott az a közös vízió, hogy egy Whiplash- vagy Good Will Hunting-szerű buddy történetet kell elmesélnünk a két hős, a drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról”

– meséli a producer.

A film rendezője, Herendi Gábor elmondta, hogy Szabó Győző regénye különösen közel áll hozzá, hiszen a heroinizmusáról szóló személyes történetében ő maga is érintett volt.

„A Valami Amerika forgatása előtt álltunk, amikor kiderült, hogy Zsámbéki Gábor, a Katona József Színház akkori igazgatója, ahhoz a feltételhez kötötte Győző filmbéli szereplését, ha hajlandó bevonulni és alávetni magát az elvonókúrának. Személyesen konzultáltam dr. Csernus Imrével, hogy vajon Győző egy ilyen megpróbáltatás után, hogy tud majd dolgozni. Dr. Csernus megnyugtatott, hogy Győzőnek a munka egyenlő lesz a gyógyulással, nyugodtan bízzak benne. Így is tettem.”

A Filmalap támogatásával készülő Toxikoma a tervek szerint 2020 novemberében kerül országszerte a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Borítókép: ELLE