promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A klímaváltozás köré is épülhetne a Vissza a jövőbe 4
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christopher Lloyd nemrég arról beszélt, ha elkészülne a Vissza a jövőbe 4, akkor annak ugyanúgy egy univerzális üzenetet kellene közvetítenie, ahogyan az eredeti filmek is tették.

Amióta először láttam a Vissza a jövőbe filmeket, azóta imádom őket. A mai napig bármikor szívesen veszem le a polcról, és ha időm engedi, egy nap alatt ledarálom mind a három részét. Emlékszem, amikor 2015. október 21-én megannyi Vissza a jövőbe rajongóval együtt a Corvin moziban vártuk, hátha egyszer csak beront Marty és Doki a DeLorean-nel.

Sajnos nem így lett. Ahogy azok a szóbeszédek sem igazolódtak be, hogy Robert Zemeckis egy új filmmel készül az első rész 30 éves évfordulójára. 2015 után többször kapott szárnyra a pletyka az esetleges negyedik résszel kapcsolatban, de a stúdió ezt rendre cáfolta. Pedig nem csak a rajongók örülnének egy új Vissza a jövőbe filmnek.

A Doc Brown-t alakító Christopher Lloyd számos alkalommal nyilatkozta már, hogy ha valóban tervben lenne egy új rész, szívesen benne lenne. Nemrég a Niagara Falls Comic Con-on beszélt arról, hogy a negyedik résznek, ha elkészülne, ugyanúgy egy univerzális üzenetet kellene közvetítenie, ahogyan az eredeti filmek is tették.

„Úgy gondolom, egy olyan üzenetet kellene a filmbe ültetni, amely mindenkinek fontos, például a klímaváltozás. Természetesen megtartva az első, a második és a harmadik rész hangulatát.”

Arra a kérdésre, hogy vajon a Parkinson-kórral küzdő Michael J. Fox is visszatérne-e Marty szerepében, Lloyd a következőket mondta:

„A betegség nem tartaná vissza őt. Megtanult együtt élni vele. Ha utalnak is rá, csak megrándítja a vállát és ennyit mond: És akkor mi van? Továbblépett, és ez nagyszerű.”

Bármennyire is jól hangzik Lloyd ötlete és az, hogy valószínűleg mindketten örömmel vágnának bele a projektbe, több mint valószínű, hogy sosem kap folytatást a Vissza a jövőbe. Ezt maga a trilógia Atyja, Robert Zemeckis jelentette ki, miután eljutott hozzá Lloyd nyilatkozata:

„Soha, biztos, hogy nem lesz több Vissza a jövőbe.”

Úgy látszik, bele kell törődnünk, hogy se Michael J. Fox, se Christopher Lloyd nem fog már visszatérni kultikus szerepében, mert tisztában vannak azzal, hogy Zemeckis nélkül egy Vissza a jövőbe film olyan, mint egy időgép fluxus kondenzátor nélkül.

De hogy egy apróbb jó hírrel zárjuk, nem is olyan rég jelentették be, hogy 2020-ban, Machester-ben mutatják be a Vissza a jövőbe színpadi musicalt, amiben az a Bob Gale írja a dialógusokat és az az Alan Silvestri komponálja a zenét, akik már az eredeti filmekben is dolgoztak. A musical egyik dalát már meg is hallgathatjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás