promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Készülj a Bastille új albumával az idei fellépésükre
Borítókép:  Piczo/Billboard
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már lehet is tesztelni a Doom Days nevezetű friss lemezüket.

Megérkezett az apokalipszis, a világvége? Ezt is sugallhatná a lemez címe, de sokkal inkább egy „minden mindegy” albumról beszélünk. Dan Smith és csapata egy olyan utazásra készül elvinni minket, ahol nem a másnaposság a megálló, hanem inkább a felismerés.

A Bastille ismét úgy keveri a műfajokat, ahogyan éppen akarja. A Doom Days-en a korábbinál is jobban elmossák a határokat: a gospel, a house és az R&B is megfér egymás mellett, és persze a tőlük már megszokott módon rengeteg háttérvokált használnak. Bár az inkább csak a hab, azon a bizonyos tortán.

A banda persze erős koncepciót vitt bele a mostani lemezbe. A dalok tipikus hétvégi éjszakákról szólnak: az alapozástól kezdve, a bulizáson és világmegváltó beszélgetéseken át, egészen a másnapig – amikor ugyebár nem mindig úgy ébredünk, hogy életünk legjobb döntését hoztuk meg néhány órával ezelőtt...

Minden szerzemény a minket összekötő kapcsolatokat élteti, és arra buzdít, hogy ragadjunk meg az alkalmakat, amiben örömünket lelhetjük, mert ki tudja, hogy meddig élvezhetjük az életet.

Hazánk idén sem marad Bastille fellépés nélkül, a zenekar augusztus 21-én Zamárdiban, a Strand Fesztiválon koncertezik, és hozzák magukkal az album legjobb dalait is.

A teljes lemezt ide kattintva tudjátok meghallgatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás