promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Disney átadta lenyűgöző Star Wars parkját, a Galaxy's Edge-t
Borítókép:  AFP/Amy Sussman
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Disneylandben megnyílt pénteken a Galaxy's Edge, mely egy közel hat hektáros területen idézi meg a Star Wars 42 éves történelmét eredeti környezetben. A rajongók garantáltan elalélnak itt.

Pénteken a kaliforniai Anaheimben található Disneylandben megnyílt a Star Wars egyik képzeletbeli helyszíne, a Galaxy's Edge. A terület a galaxis egyik eldugott sarkában található bolygón, a Batuun található, amivel a tavaly kiadott Star Wars: Thrawn-Szövetségesek című könyvben ismerkedhetünk meg. A cég itt nem áll meg, augusztusban akarják átadni a másik Galaxy's Edge-t a floridai Disney Hollywood élményparkban, ahol Star Wars hotel is lesz. A két terület egyenként majdnem hat hektáron fekszik. (Fotók: AFP/Amy Sussman)

A Disney már 2015-ben bejelentette, hogy megcsinálja a Galaxy's Edge-t, az előkészületek mostanáig tartottak. Ez a cég legnagyobb ilyen típusú beruházása, kitettek magukért, az biztos.

A Star Wars 42 éves története során felhalmozódott eszközök sokaságát lehet szemügyre venni a parkban olyan környezetben, mintha tényleg a Batuun járnánk. Termszetesen a ruhadarabokat, fénykardokat meg lehet vásárolni, 85 dollárért még C-3PO-val is lehet esküvői fotót csinálni. A fényűző szekcióban ékszereket lehet próbálgatni, és megvenni – Leia hercegné egyik ezüst nyaklánca például 2000 dollárt kóstál.

Ami mindent visz, az mindenki csipogó kedvence, R2D2, akit szintén el lehet vinni – 25 ezer dolláros ellenérték fejében.

A Star Wars őrültek kipróbálhatják majd Han Solo Millenium Falconjának szimulátoros verzióját és ugyancsak szimuláció révén részt vehetnek az Első Rend és a lázadók közti harcban is.

A park építési költségeit nem hivatalos becslések több száz millió dollárra teszik.

A megnyitón olyan nevek jelentek meg, mint George Lucas, Mark Hamill és Harrison Ford, aki még a Millennium Falcont is beindította. A videón ezt 27 perc 20 másodperctől érdemes figyelni, ahol Csubakka próbálkozása füstbe megy.

A parkba csak regisztráció után lehet bejutni, és a nagy érdeklődésre való tekintettel nem is tölthetünk ott négy óránál többet. Már a megnyitó előtt is június 23-ig biztos volt a teltház.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás