Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A DakhaBrakha megmutatja, hogy mi az igazi világzene

A DakhaBrakha megmutatja, hogy mi az igazi világzene

Zene, Film & Kultúra

A DakhaBrakha megmutatja, hogy mi az igazi világzene

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2019.05.21. 22:22

A csapat a Glastonbury Fesztivál, és a Sziget színpadát is bevette már, most önálló koncerttel érkeznek az Akvárium Klubba.  

A Marko Halanevych, Olena Tsybulska, Iriyna Kovalenko és Nina Harentska alkotta zenekar a kijevi DAKH Kortárs Művészeti Központ projektjeként egy kortárs színházi társulat előadásaihoz kötődve jött létre 2004-ben. Most már a világ legjobb fesztiváljain lépnek fel, mint világzenei kuriózum.

A DakhaBrakha a régi ukrán nyelvben annyit tesz, hogy „adni-venni”. Zenéjükben megjelenik az ukrán, orosz és szláv hagyomány, amit gátlástalanul kevernek időnként indiai, arab vagy éppen ausztráliai hangszerekkel, ehhez hozzáadnak egy csipet elektronikát, legyen az minimál techno, pszicho-folk, akusztikus trihop vagy akár trance.

Nem mondanám őket az ukrán Balkán Fanatiknak, mert nem helyezik annyira előtérbe az elektronikát, de zseniális amit művelnek, annyi biztos.

Élő fellépésüket a Rolling Stone magazin is az egekig tudta dicsérni, így valóban érdemes őket megnézni, főleg a világzene szerelmeseinek.

A DakhaBrakha most szombaton, azaz május 25-én érkezik az Akvárium Klub színpadára.

Borítókép: DakhaBrakha offical