promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan Courtney Barnett előzenekara
Borítókép:  Mayberian Sanskülotts offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mayberian Sanskülotts vezeti fel a kedvenc Courtneymet, ami nem a Love.

Alig kell párat aludni, és május 20-án hétfőn már a húrok közé is csaphat Courtney Barnett az Akvárium Klubban. A magyar közönség először fogja őt élőben látni és hallani, de reméljük nem utoljára.

Előzenekarnak tökéletes választás a főleg alter és underground körökben ismert  Mayberian Sanskülotts, akik vannak olyan furák, mint egy Barnett, persze jó értelemben. Lehet olykor abszolút baromságokról írnak dalt, meg túl sok a szakítottam ezzel-azzal inspiráció, de a zenéjük mesteri. Valóban ilyen a mesteri dreampop.

A hazai palettán ők most a legizgalamasabb csapat, ezt kár lenne vitatni. A banda remekül ötvözi a Cure-féle ’80-as évek újhullámos romantikáját, a Slowdive típusú  showgaze nagyszerűségével, valamint a Beach House zenéjében fellelhető álomszerűséget és melodikus érzékenységet.

Remek alkalom, hogy egy Barnett-féle közönség is megismerje a zenéjüket, bár szerintem a többség tisztában lesz azzal, kik is állnak a színpadon.

Utánunk pedig jön Courtney Barnett, akiről felesleges ódákat zengenem. Az egyik legfeltűnőbb és leginkább egyedi hang az indie rock világában. A Rolling Stone magazin is úgy értékelte őt, mint a legpengébb, legeredetibb dalszerző.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás