Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megvan Courtney Barnett előzenekara

Megvan Courtney Barnett előzenekara

Zene, Film & Kultúra

Megvan Courtney Barnett előzenekara

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 10:48

A Mayberian Sanskülotts vezeti fel a kedvenc Courtneymet, ami nem a Love.

Alig kell párat aludni, és május 20-án hétfőn már a húrok közé is csaphat Courtney Barnett az Akvárium Klubban. A magyar közönség először fogja őt élőben látni és hallani, de reméljük nem utoljára.

Előzenekarnak tökéletes választás a főleg alter és underground körökben ismert  Mayberian Sanskülotts, akik vannak olyan furák, mint egy Barnett, persze jó értelemben. Lehet olykor abszolút baromságokról írnak dalt, meg túl sok a szakítottam ezzel-azzal inspiráció, de a zenéjük mesteri. Valóban ilyen a mesteri dreampop.

A hazai palettán ők most a legizgalamasabb csapat, ezt kár lenne vitatni. A banda remekül ötvözi a Cure-féle ’80-as évek újhullámos romantikáját, a Slowdive típusú  showgaze nagyszerűségével, valamint a Beach House zenéjében fellelhető álomszerűséget és melodikus érzékenységet.

Remek alkalom, hogy egy Barnett-féle közönség is megismerje a zenéjüket, bár szerintem a többség tisztában lesz azzal, kik is állnak a színpadon.

Utánunk pedig jön Courtney Barnett, akiről felesleges ódákat zengenem. Az egyik legfeltűnőbb és leginkább egyedi hang az indie rock világában. A Rolling Stone magazin is úgy értékelte őt, mint a legpengébb, legeredetibb dalszerző.

Borítókép: Mayberian Sanskülotts offical