Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Most először jön hozzánk Juanes

Most először jön hozzánk Juanes

Zene, Film & Kultúra

Most először jön hozzánk Juanes

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 14:03

Azt hinnéd nem ismered, de a La Camisa Negra című dalát biztosan hallottad már. A kolumbiai világsztár júlis 22-én lép fel a Budapest Parkban.

Igaz, hogy Mozart 6 évesen már zeneművet komponált, de Juanes is mindössze két éves volt, amikor elkezdett zongorázni tanulni. Hétévesen a családja látta benne a tehetséget más hangszerek iránt, így gitározni is elkezdték tanítani. Az énekes 17 évesen megalapította első komoly, Ekhymosis nevű, erősen a Metallica-inspirálta rockzenekarát, de végül még is a pop lett az ő igazi műfaja.

Az igazi robbanást 2000-ben csinálta meg már az első stúdióalbumával, Fíjate Bien címmel, amivel aztán rögtön három Latin Grammy-díjat is bezsebelt, illetve hazájában hosszú hetekig vezette az eladási listákat. Második lemeze azonban már az országhatáron túl nyúló sikereket is hozott, illetve hihetetlenül sok ideig, összesen 92 hétig szerepelt a Billboard latin albumlistájának első 10 helyezettje közt.

Persze a húsz Latin Grammyje mellett van két Grammy-díja is, de zenén kívül is vannak sikerei, például a Time magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé is beválasztotta.

A kolumbiai világsztár először lép fel nálunk, és ha a latin zene szerelmesi vagyunk, akkor bizony ott a helyünk július 22-én a Budapest Parkban.

Borítókép: Omar TORRES / AFP