Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jolly perelheti Enrique Iglesiast, ha győz, szerzőtársa lesz

Jolly perelheti Enrique Iglesiast, ha győz, szerzőtársa lesz

Zene, Film & Kultúra

Jolly perelheti Enrique Iglesiast, ha győz, szerzőtársa lesz

Zene, Film & Kultúra

Promotions 20:14

Plágiumvádakkal Dunát lehetne rekeszteni a zenei világban, ezúttal Jolly Sandro, vagyis Tarcsi Zoltán, a magyar mulatós üstököse akasztotta össze a bajuszt Enrique Iglesias-szal. A Facebookra feltöltött videó tanúsága szerint simán igaza lehet. Ügyvédjével a jogi állásfoglalást várják.

Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly Sandro plágiummal vádolja a világhírű zenészt, Enrique Iglesiast. Erről a TV2 Mokka című adásában beszélt ügyvédje jelenlétében.

Jolly Bűbáj és csáberő című dala 2017 áprilisában került fel a Youtube-ra, míg Matoma & Iglesias I don't dance című slágere tavaly nyáron. Jolly a Facebook-oldalára kitett egy videót, melyben egymás alá keverték a két számot, valóban a megtévesztésig hasonlít az alapjuk.

Jolly a Mokkában elmondta, nem ő vette észre a lopást, többen szóltak neki, köztük a fia. Jolly még Inglesias száma alá is énekelt picit a műsorban, hogy bizonyítsa igazát.

Ügyvédje, Kovács Attila kifejtette, személyiségi jogot sértett a spanyol énekes azzal, hogy plagizálta Jolly dalát. Az átdolgozást ugyanis csak engedéllyel lehet elkészíteni. Igazukat a szerzői jogi szakértői testület hivatott igazolni, mely most fog állásfoglalást tenni az ügyben.

Jolly kitért rá, ő is több Iglesias-dalt dolgozott már fel, de minden esetben engedélyt kértek ehhez a kiadótól.

Iglesias plágiumgyanús átdolgozása csak Youtube-on több mint 17 millió letöltésnél tart, de nem csak ez alapján járna pénz győztes per esetén Jollynak, hanem minden bevétel után, mely a dal hozott a spanyol zenésznek.

Lehet, hogy most sokan kinevetnek, de nem a pénz motivál, hanem az, hogy egy világslágerről végre bebizonyosodjon, hogy magyar gyökerű

- mondta a Mokkában Jolly. Ha Jolly perel, és győz, akár hivatalos dalszerzője is lehet Iglesias slágerének.

Borítókép: Facebook/Tarcsi Zoltán