Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Rossz versek lett a legjobb film a Magyar Filmhéten

A Rossz versek lett a legjobb film a Magyar Filmhéten

Zene, Film & Kultúra

A Rossz versek lett a legjobb film a Magyar Filmhéten

Zene, Film & Kultúra

Promotions via MTI 21:45

Vasárnap este megtartották a moziforgalmazású alkotások díjátadó gáláját a Vígszínházban, ahol a legjobb film a Rossz versek című alkotás lett.

A Rossz versek még egy díjat besöpört, ugyanis a legjobb rendezőnek a film rendezőjét Reisz Gábort választották.

Az Egy napban szereplő Szamosi Zsófia lett a legjobb női főszereplő, míg Hegedűs D. Géza A hentes, a kurva és a félszemű című film főszerepéért megkapta a legjobb férfi főszereplő díját.

A legjobb férfi mellékszereplő Nagy Zsolt (A hentes, a kurva és a félszemű), a legjobb női mellékszereplő Monori Lili (Rossz versek) lett.

A legjobb forgatókönyv díját az Egy nap írói Szilágyi Zsófia és Mán-Várhegyi Réka kapta.

A legjobb első filmnek járó elismerést az Egy nap, a legjobb egészestés animáció díját a Ruben Brandt, a gyűjtő nyerte. A közönségdíj győztese Goda Krisztina filmje, a BÚÉK lett.

A legjobb fényképezés díját Erdély Mátyás (Napszállta), a legjobb vágást elismerő Magyar Filmdíjat Tálas Zsófia (Rossz versek) nyerte. A legjobb zenéért járó elismeréssel a 2018-ban elhunyt Melis Lászlót (Napszállta) díjazták.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai az 5. Magyar Filmhéten bemutatott 21 nagyjátékfilm és 3 egészestés animációs film közül választották ki a Magyar Filmdíj jelöltjeit, majd a győzteseket.

A gálán Andy Vajna mellett megemlékeztek többek között az elmúlt évben elhunyt Kósa Ferenc és Kerényi Imre rendezőről; Szokolai Ottó, Székhelyi József, Tardy Balázs, Matus György, Spindler Béla, Kautzky József, Ádám Tamás, Uri István, Paudits Béla és Tahi Tóth László színészekről; Koós János színész-énekesről, valamint Baló György és Aczél Endre televíziós szerkesztőkről is – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép: Jelenet a filmből.