promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz hónap után került elő a kínai sztárszínésznő
Borítókép:  Fan Bingbing a Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén 2018 májusában. Forrás: AFP/Mustafa Yalcin
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fan Bingbing-et 2018 júniusában látták utoljára.

Arról portálunk is beszámolt, hogy tavaly nyáron eltűnt a Hollywoodban is ismert kínai filmcsillag, Fan Bingbing. A színésznő nagyon aktív volt a közösségi médiában is, de aztán elnémult, és nem jelentkezett többet posztjaival.

Természetesen azonnal jöttek a biztos forrásból érkező pletykák, hogy a kínai kormány elhallgattatta, táborba zárta, stb. Az akkori legmegbízhatóbbnak tűnő pletyka szerint az adóhatóság csaphatott le a luxuséletet élő színésznőre az úgynevezett „jin-jang csalás” miatt. A trükk lényege, hogy a sztár két szerződést kap, az egyikben a valódi bérezését rögzítik, a másikat pedig elküldik az adóhatóságnak, amelyben persze jóval alacsonyabb fizetés szerepel.

2018 októberében a BBC arról számolt be, hogy tényleg a kínai sztárokkal szemben indult adóhatósági vizsgálatsorozat részeként vették őrizetbe a színésznőt, akit 883 millió jüan (36 milliárd forint) bírság befizetésére kötelezték. Fan Bingbing pedig hosszú posztban kért bocsántot rajongóitól, amiről viszont nem derült ki, hogy a színésznő önszántából írta, vagy kötelezték rá, esetleg más fogalmazta meg a gondolatokat.

„Példa nélküli fájdalomtól szenvedtem mostanában... Borzasztóan szégyellem, amit tettem, így most őszintén bocsánatot kérek mindenkitől”

– írta a Weibo közösségi média oldalán.

„Teljes mértékben elfogadom a jog szerint rám kiszabott büntetést, minden tőlem telhetőt megteszek majd a nehézségek leküzdéséért, és hogy pénzt gyűjtsek az adó és a büntetések megfizetésére”

– fogalmazott a színésznő a posztjában, amiben a kínai kommunista pártot is éltette:

„A párt és az állam jó politikája és az emberek szeretete nélkül nem létezne Fan Bingbing.”

A bejegyzésben nem esett szó arról, hogy Fan Bingbing folytathatja-e színésznői karrierjét.

Most a The Guardian vette észre, hogy a színésznő megjelent az iQiyi videómegosztó hétfői rendezvényén Pekingben. Azonban továbbra sem lehet tudni, hogy fog-e filmekben szerepelni vagy a kínai hatalom megtiltotta neki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás