promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bodrogi Gyula is életműdíjat kapott
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyar Filmakadémia Egyesület több kiváló művésznek adott életműdíjat. Olyan neves személyek részesültek elismerésben, mint Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera.

Megkezdödött az 5. Magyar Filmhét, ennek alkalmából a Magyar Filmakadémia Egyesület több neves művésznek adott át életműdíjat. A Varga Viktor ötvösművész által megalkotott életműdíjban részesült Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A filmakadémia tervei szerint mostantól minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, akik nevüket beírták a magyar filmtörténelembe.

„A film fiatal művészeti ágként is kitörölhetetlen hatással bír egy ország képére" - mondta el a díjátadón Karas Monika, az NMHH Médiatanácsának elnöke. Ha a tehetség találkozik a jó csapatmunkával, abból születik meg az értékes, időtálló film. Magyarország pedig nem szűkölködik értékes filmekben. Fontosnak tartjuk, hogy szóhoz és mozgóképhez jussanak a tehetséges emberek, az ő tehetségük kibontakoztatása ugyanis közérdek, a magyar közkincset gyarapítja" - tette hozzá.

Novák Emil, a filmhetet szervező Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: öt éve 30 filmes szakember alapította az egyesületet, amelynek ma már 385 tagja van. Az elmúlt öt év alatt pedig nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotásokat hozott létre. Az elnök beszédében a januárban elhunyt Andy Vajnának mondott köszönetet a pozitív változásokért.

Ebben ez évben 44 díjat adnak át a televíziós forgalmazású filmeknek és alkotóiknak. Az elismeréseket a Pesti Vigadóban vehetik át a díjazottak április 27-én. A játékfilmes műfajban 19 elismerést osztanak ki, a díjátadót a Vígszínházban tartják április 28-án.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás