promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George Clooney készít filmet a DeLorean feltalálójáról
Borítókép:  DeLorean Motor Company
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az autót talán még az is ismeri, aki nem rajong annyira a Vissza a jövőbe trilógiáért.

Az anyai ágon magyar származású John DeLorean 1925-ben az autókészítés fellegvárában, Detroitban született. Mérnökként és autóipari menedzserként ragyogó karriert futott be, nevéhez fűződik a Pontiac GTO sportautó kifejlesztése. Ő lett a General Motors legfiatalabb vezetője.

A hetvenes évek közepén megalapította önálló vállalatát. A DeLorean DMC-12 elnevezésű autóját a Vissza a jövőbe-filmek tették halhatatlanná, de a cég alig egy évtized alatt csődbe jutott. Ettől még az alkotás miatt az autó mai napig keresett darab a fanatikusok körében, pedig szakértők szerint van vele gond rendesen. Ettől még akkor is ez lesz az, amivel Marty és Doki repkedtek.

John DeLoreant később kábítószer-csempészettel és csalással vádolták meg, szóval lesz mit bemutatni a kacifántos életéből. A vádak alól persze később tisztázta magát.

Clooney valószínűleg nem csak rendezi a filmet, hanem a főszerepet is be fogja vállalni. Ez lesz a színész és Grant Heslov által alapított Smokehouse Pictures és az MGM stúdió első közös projektje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás