Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Középiskolások csináltak színdarabot az Alienből

Középiskolások csináltak színdarabot az Alienből

Zene, Film & Kultúra

Középiskolások csináltak színdarabot az Alienből

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 18:01

Óriási respekt nekik, mert nem volt könnyű dolguk.

Bizony, már 40 éves Ridley Scott kultikus alkotása. Ez most kap egy kisfilmes sorozatot is, aminek az első része március 29-én debütál. A kerek évfordulót egy gimnazista csoport nem hagyta figyelmen kívül.

Amerikában óriási hagyományai vannak a színjátszó köröknek, de általában klasszikus darabokat szoktak színpadra vinni, mint Shakespeare valamilyik műve, vagy épp Az operaház fantomja, és hasonlók. A tanárok azonban teljesen szabad kezet adtak egy csapatnak, és megengedték nekik, hogy feldolgozhassák az 1979-es sci-fi horrort. Ez még egy tapasztalt színháznak is óriási kihívás lenne, nem hogy egy gimisekből álló színjátszó körnek.

A gyerekek munkáját Steven Defendini művésztanár segítette, aki elmondta a BuzzFeednek, hogy a díszlettől kezdve a kellékekig mindent a csapat rakott össze önerőből. Ezt csak így lehetett megcsinálni, mert minimális költségvetéssel tudtak csak dolgozni. A Xenomorfot is ők tervezték meg, ami főleg nem lehetett egyszerű feladat.

Egy évig készültek rá, és a darabnak nem nevetés, hanem félelem lett a vége, annyira jól összeraktak benne mindent. Még egy előzetest is készítettek neki, lent pedig láthatjátok, hogy Ripley miképp csinálja ki a Xenomorfot a végkifejletben.

Borítókép: Fox Movies