promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elszabadul a reggae a Budapest Parkban
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ki más is hozhatná el nekünk ezt, mint Bob Marley legidősebb fia!

A reggae nem fog kihalni, ahogy Ziggy Marley se nagyon tudná letagadni, hogy ki az apja, így érthető, hogy már kiskorában elkezdte érdekelni a zene. Többször figyelte édesapját a stúdióban, ahogyan a turnékra is elkísérte, így mindig ragadt rá valami, sőt, mondjuk ki, rengeteg minden. Ezt a stílust igazán csak az életérzéssel együtt lehet átvenni, amikor ott vagy, és látod, hogy mi történik.

Később testvérei segítségével, Sharonnal, Cedellaval és Stephennel, megalapították a reggae szupercsapatot, avagy a Melody Makerst. Bob Marley igazi álma volt, hogy ez a családi banda egyszer megszülessen, és hogy halála után is méltóképpen vihesse hírét a műfajnak. Erre sajnos nagyon ráérzett, mivel az összerakási folyamatok után röviddel 1981-ben el is hunyt.

A csapat nyolc sútidóalbumot készített, ezek közül három Grammy-díjat nyert és számtalan teltházas koncertet szült, valamint olyan slágereket, mint a „Look Who’s Dancing,” a „Tomorrow People” vagy a „Conscious Party”.

Ziggy végül úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd, és kiadta első önálló lemezét 2003-ban, ami Dragonfly címmel jelent meg. Tavaly hihetetlen módon már a hetedik nagylemezt kaptuk meg tőle Rebellion Rises címmel, szóval gőzerővel dolgozik és ontja magából az ötleteket. Ezt az anyagot is saját maga írta, rögzítette, és producerelte.

Az erősen politikai hangulatú, lázadó szellemű anyagot a szaksajtó is az egekbe dicsérte, és mi is átélhetjük élőben minden rezdülését július 30-án, a Budapest Parkban!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás