promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George Clooney éleszti fel a 22-es csapdáját
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett az első előzetes a sorozathoz, ami egyértelműen briliánsnak tűnik.

Joseph Heller szatirikus történelmi regénye 1961-ben jött ki, majd a Paramount 1970-ben azonnal filmet is kreált belőle, ami nem lett túl nagy siker, azonban Clooney Hulunak készített sorozata már első ránézésre is magasra teszi a lécet.

A színész nagyon a szívén viselte a projektet, mert producere volt, besegített a forgatókönyvbe, és két epizódot meg is rendezett. Mondjuk az eddig se volt titok, hogy imádja a fekete humort, amiben most újra kiélheti magát. Az egész projektben Grant Heslov volt a jobb keze, akivel már több filmben is dolgoztak együtt.

A sztori egy kitalált, második világháborús Földközi-tengeri légi bázison játszódik, aminek a főszereplője Yossarian százados, akit Christopher Abbott alakít majd. A századosnak elege van már az egész katonásdiból, és nem akar több küldetésre menni, de a 22-es csapdája nevezetű kitalált szabály ezt nem igazán akarja lehetővé tenni. Ez a logikai folyamat gyakorlatilag a sorozat mozgatórugója.

„Csak egy csapda volt, és ez a 22-es csapdája volt, amely leszögezte, hogy bárki, aki közvetlen és valós helyzetben saját biztonságára gondol, az döntésre képes elme természetes működéséről tesz bizonyságot. Orr őrült, tehát le lehet szerelni. Csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető. Orr lehet őrült, ha további bevetésekre megy, és lehet egészséges, ha nem megy. Ha egészséges, akkor viszont mennie kell. Ha megy, akkor őrült, és nem kell mennie; de ha nem akar menni, akkor egészséges, és mennie kell” – írta Heller a 22-esről.

Nem érthető? Sebaj, a sorozatban majd az lesz! A lényege, teljesen mindegy te mit akarsz, az lesz, amit a hadsereg akar, és te mész szépen bevetésre.

A sorozat 2019. május 17-én debütál, és mini-széria lesz, tehát csak 6 részt kapunk belőle.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás