promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így vették fel a Csillag születik ikonikus jelenetét
Borítókép:  Clay Enos/Warner
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt hiszed élőben is érzelmes volt a Shallow debütálása? Spoiler: nem.

Már nagyon szépen leírtam, hogy mit gondolok magáról a filmről, ami kellemes csalódás volt, de ebben a cikkben éritek el azt is, amikor fordul a kocka, és Gaga hívja színpadra Coopert a Shallow eléneklésekor. Tény és való, hogy ez a film egyik legmeghatározóbb jelenete és dala, ami beindítja az egészet, azonban nehéz elképzelni vagy belegondolni, hogy mi is van mögötte.

A film gyártási munkálatai 2017 áprilisában, a Coachella Fesztiválon indultak meg. Mivel Lady Gaga itt fellépett, ez pont kapóra jött, meg hát a hitelesség kedvéért is kellettek ezek a helyszínek. A stáb még a Glastonbury zenei fesztiválon is járt, ahol Kris Kristoffersonnal közös színpadon lőtték a jobbnál jobb felvételeket.

Amit talán még nem említettem meg, hogy ezért az egészért Bradley Cooper hozta a nagyobb áldozatot, mivel meg kellett tanulnia énekelni és gitározni is, utóbbiban Lukas Nelson volt segítségére. Ebben benne volt Lady Gaga nyomása, mivel kikötötte, hogy ha hamisítatlanul akarják visszaadni a jelenteket, akkor semmi se menjen playback-ről. Szegény Cooper az elején csak rendezni akart, végül a stúdió rávette a főszerepre, de hát ez az egész csak a hasznára vált szerintem.

Nos, nemrégiben feltettek a YouTube-ra egy videót, amiben megmutatják, hogyan is nézett ki a Shallow debütálása. Eleve el tudja képzelni az ember, hogy ott vannak a kamerák, de amikor a saját szemével látja, akkor tudatosul benne igazán, hogy a két karakter megható pillanata közben mennyi ember ugrál körülöttük.

A színész mindent a nézőért csinál, a stáb meg főleg, hogy azok a közeliek tényleg visszaadják azt a bizonyos pillanatot. Vicces, mert kívülről nézve néha olyan közel van a kameraman Gagához, hogy az ember azt hinné mindjárt leüti szerencsétlent. De a rendező Cooper és az operatőr is tudták, hogy mit akarnak kihozni ebből az egészből. Végül a videóban kapunk egy kis alternatív lezárást, vagy inkább elköszönést, amit magában a filmben nem láthattunk.

Bradley Cooper és Lady Gaga amúgy az Oscar-gálán is közösen adják elő a dalt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás