promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét fellép nálunk Zaz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sanzon és a jazz koronázatlan királynője három év után tér vissza a Budapest Park színpadára.

Isabelle Geffroy már nagyon régóta benne van a műfaj vérkeringésében. Az egész még 2001-ben indult a Fifty Fingers nevű blues csapattal, de az énekesnő rengeteg bandában feltűnt az évek során, úgy mint a Sweet Air, vagy a Don Diego. Itt már elkezdte használni a Zaz nevet, és el is kezdett evezni a szólóműfaj felé.

2010-ben adta ki az első lemezét, ami szimplán csak Zaz néven futott. A lemez óriási siker lett, a szaksajtó ódákat zengett róla, többszörös platinaminősítést ért el. Isabelle legtöbbet játszott francia előadóvá vált és megnyerte a hatalmas elismerésnek számító EBBA (European Border Breakers Awards) díjat is.

Nagyon is jól írják, hogy Zaz sikere abban rejlik, hogy egy végtelenül szerethető, bohém karakter, aki egy egészen egyedi atmoszférát teremt a sanzont, a jazzt vagy éppen a soult vegyítő zenéjével. A nemzetközileg is hihetetlen sikereket elérő énekesnőt olyan legendákhoz hasonlítják, mint Edith Piaf vagy Ella Fitzgerald. Azt nyilatkozta, hogy Vivalditól kezdve a nagy jazz-énekeseken át rengeteg előadó és stílus volt rá hatással, akár klasszikus, akár könnyűzenéről beszélünk. Egyedi, karcos orgánumát ezer közül is könnyű felismerni.

Zaz egy roppant sűrű, élményekkel és koncertekkel teli időszakban döntött úgy, hogy elkészíti harmadik, Effet Miroir című nagylemezét. Ez még elég friss, tavaly novemberben látott napvilágot.

A személyes hangvételű anyag olyan témákat dolgoz fel, mint saját karrierje, vágyai és félelmei. Zaz soha korábban nem vett részt ilyen mélyrehatóan albumának munkálataiban, most azonban lépésről lépésre törekedett a tökéletességre. A felvételek Párizsban, Brüsszelben és Montreálban zajlottak, a végeredmény pedig egy olyan lemez lett, amiben mindenki könnyen megtalálhatja magát.

Zaz tehát július 21-én ismét a saját kis bájos, bohém álomvilágába invitál minket a Budapest Parkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás