promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ők lesznek a modern Backstreet Boys?
Borítókép:  A Why Dont't We szemtelenül fiatal csapata. Na, kiből lesz később menő szólóénekes? Fotó: Rolling Stone
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A fiataloknak kell valami új hullámos fiú banda, ezért generáltak is egyet Why Don't We néven.

Ha lenne gyerekem, vagyis bocsánat, ha lenne kamaszodó lányom, akkor valószínűleg most ezzel kínozna, hogy: „Apu, hallgasd már meg a Why Don't We-t, mert annyira bitang, mint a haverom YouTube csatornája, aki most tette ki, hogy a macskája denszel rá!” Na jó, az én gyerekem biztosan nem fogja ezt csinálni, ha ilyen underground faterja lesz, akkor meg főleg, de jól esett belebújni kicsit ebbe a cipőbe is. Azonban Amerikában már biztosan megy a sulikban a veszekedés a 12 évesek között, hogy ki melyik Why Don't We-s srácba szerelmes.

Az új daluk előtt én még teszteltem a legutóbbi albumuk címadó dalát, az 8 Letters-t, ami azt kell, hogy mondjam tényleg nagyon minőségi muzsika. Itt ne ilyenek jussanak eszünkbe, hogy nem fetrengtem tőle a földön a fülemet befogva, hogy jaj de fáj, hanem ez a dal tényleg kellemes, és egy nagyon korrekt pop szám. Maga a lemez meg ostromolta az amerikai eladási listákat és Európában is imádta a közönség.

A 17-20 éves fiúkból álló tinikvintet az elmúlt időszakban páratlan eredményeket ért el. A srácok 2,4 millió YouTube feliratkozót gyűjtöttek össze, számaikat több száz milliószor hallgatták meg stream platformokon, és 3,6 millió Instagram követőt zsebeltek be. Mindezt két év leforgása alatt, mivel azóta boldogítják a hallójáratokat.

Kemény munkájuk a kritikusok elismerését is kivívta: a kaliforniai zenekar az utóbbi időben figyelemre méltó, pozitív sajtóvisszhangot kapott a Rolling Stone-tól, a People magazintól és a véleményformáló TIME magazintól is, akik szerint „a banda csillaga 2018-ban tovább emelkedik”, ami hát be is jött.

2019-ben folytatódik a menetelés, és már meg is érkezet a Big Plans nevezetű dal és klip. Na, ez már tényleg kicsit popnyál, de nem nekem készült, akiknek meg készült, azok eddig pozitív véleménnyel vannak róla. Az egészet lezárva, a mai modern zenei világban már nem lehet akkora hisztériát kelteni, mint egy Backstreet Boys, mert ők egyeduralkodók voltak, pár rivális volt csak mellettük. Ettől még a Why Don't We egy nagyon kis korrekt modern fiú zenekar lehet a jövőben, főleg, ha nem esnek bele abba a sablon óriáskerékbe, amibe nagyon sokan. Forog-forog, de végül mindig ugyanazt látjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás