promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Először látogat hazánkba a Three Days Grace, de már Gontier nélkül
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A zenekar régóta él és hasít, de mégis most jönnek először Magyarországra. Idén június 11-én veszik be a Budapest Park színpadát, ráadásul érkezik velük a Halestorm nevezetű hard rock formáció is. A rajongóknak viszont húzhatják a szájukat, mivel már Adam Gontier, a csapat lelke nélkül menetel a banda 2013 óta, így az eredeti felállásból nem láthatnak semmit.

Valamikor rég volt egy Groundswell nevezetű zenekar, ami meg is élt egy albumot, de még is jött a névváltoztatás Three Days Grace-re (3DG), ami egy afféle útkeresést is hozott magával. A csapat együtt zenélt, demókat készített és finomított a dalokon amennyit csak kell.

A sok éves munka és kitartás végül 2003-ban értett be, ekkor jött ki a 3DG első nagylemeze, ami azonnali sikernek bizonyult. A szimplán „Three Days Grace-re” keresztelt album platina minősítést ért el Amerikában, illetve a Billboard 200-as listáján is előkelő helyen szerepelt.

2005-ben a frontember, Gontier önszántából elvonóra ment, így 2006-os lemezük a One-X a korábbinál sokkal személyesebb hangvételű volt, hiszen a drogfüggőség és a rehabon átélt események ihlették. Gontier egyébként annyira hálás volt azért, hogy újra tiszta lehetett, hogy rengeteg fellépést vállalt különböző rehabilitációs centerekben. A lemezből az USA-ban az első héten 78 000 példány fogyott, a Billboard 200-as listán bekerült a Top 5-be, sőt, ennek az is lett az eredménye, hogy 2007-ben a Billboard az év rockzenekarának választotta a csapatot.

Következő lemezeik egyre több eladást és egyre jobb slágerlista-helyezést hoztak, mindeközben olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Nickelback, a Seether vagy a Breaking Benjamin.

Azonban 2013-ban jött a nagy váltás, Gontiert a basszusgitáros Brad Walst testvére, a My Darkest Days-ből ismert Matt váltotta az énekesi poszton, illetve session zenészként egy billentyűs, Dani Rosenoer is csatlakozott a zenekarhoz.

Adam a Transit of Venus turné közepén szakított a bandával ügyvédjén keresztül egészségügyi okokra hivatkozva. Itt Gontier már szólóturnét tervezgetett, ami a csapatot teljesen lesokkolta, tehát egészségügyi okokról szó sem volt. Pletykák keringtek, hogy Adam szerint a 3DG már nem az, ami volt, pénzhajhász lett, és teljesen kámforrá vált az a koncepció, amit ők anno felépítettek, így végleg hátat akart nekik fordítani.

A 3DG nem esett pánikba, ment tovább, és új felállásban jelentette meg következő két albumát, a legutóbbi, Outsider címűt éppen tavaly. Infra-Red kislemezükkel ráadásul egy új rekordot is megdöntöttek – ez volt a 14. listavezető daluk a Billboard Mainstream Rock Songs Charton.

Tehát június 11-én végre a 3DG is eljut hozzánk, ráadásul a hard rock kategóriában Grammy-díjas Halestorm társaságában, akik nem mellesleg szintén tavaly jelentkeztek új albummal. Így két legendás, mégis jelenidejű zenekar lép fel ezen az estén a Budapest Parkban.

A rajongókat biztosan érdekelni fogja a 3DG Adam Gontier nélküli változata is, de egy biztos, ez már nem lesz ugyanaz az élmény.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás