promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három királyok: Vikidál, Varga, Deák Bill és Hollywood
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kinek a lelkéhez ne állnának közel a napkeleti bölcsek, akik a nép szívében Három Királyokká váltak, és akiket Vízkeresztkor, vagyis január 6-án ünnepelünk. Illetve nem is őket, hanem azt, akit ők is ünnepeltek, és aranyat, tömjént és mirhát vittek neki ajándékba az akkor ismert három földrész nevében.

Gáspár, Menyhért és Boldizsár története is versek, könyvek, filmek, zenék ihletője. Az egyik legjobb válogatásban, amely alig több mint félórás, a színvonalat a Kormorán mellett nagy színészeink és énekeseink garantálják. Aki először is konkrétabban a film egyik fénypontjára, a Betlehemi királyokra kíváncsi, Vikidál Gyulát, Deák Bill Gyulát és Varga Miklóst, vagyis három király énekest 10:24-től láthatja József Attila versének parádés feldolgozásában.   
     

Ehhez a naphoz még illik a többi karácsonyi dal is, illetve egy videóklip is, a klipek hőskorából, a nyolcvanas évek elejéről. Fontos szereplői szintén a Három királyok, a szerzők és az előadók viszont a Frankie Goes To Hollywood tagjai. Nézzék, hallgassák szeretettel!  

Aki szeretné mélyebben megismerni Vízkereszt ünnepének lényegét, érdemes elolvasnia a Múlt kor című történelmi magazin egész cikkét. Ebből idézünk: 
Vízkereszt a karácsonyi ünnepek zárónapja, utána kezdődik a farsangi időszak. Az ünnep liturgiában használatos elnevezése a görög Epiphania Domini, azaz Urunk megjelenése, a magyar vízkereszt elnevezés a víz megszentelésének szertartásából származik. Az epifánia ünnepe először a 3. század végén jelent meg keleten, majd a 4. században nyugaton, mindig január 6-án. A vízkereszt ünnepe azóta három jelentést hordoz: a napkeleti bölcsek eljövetelét, Jézus megkereszteltetését, valamint csodatételét a kánai menyegzőn. (Az epifánia kifejezés a görög vallásban egy isten váratlan és érezhető, jót jelentő megjelenése, a római császárkultusz idején az uralkodó, azaz a megtestesült isten ünnepélyes látogatása volt.) Teológiai értelmezése: Jézus Krisztusban Isten jelent meg az emberek igazi Megváltójaként, az ünnep liturgiája Jézus hármas megjelenéséről emlékezik meg.
(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás