promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minőségi zenei darabokat hallgathat karácsonyi pihenésképp
Borítókép:  nyugat.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az egyik koncertfelvétel egy különleges találkozást örökít meg, amikor az orosz zongoraművész, Gyenyisz Macujev 2015 áprilisában Kocsis Zoltánnal és a Nemzeti Filharmonikusokkal lépett színpadra. Ezen az estén Liszt Ünnepi indulója, Rachmaninov III. (d-moll) zongoraversenye és Schumann III. szimfóniája csendült fel. Macujev az évad művészeként 2019-ben még kétszer tér vissza a Müpába, március 3-án újra a Nemzeti Filharmonikusok társaságában Prokofjev és Sosztakovics műveivel, május 3-án pedig Julian Rachlin hegedűművésszel – közölte a Müpa.

2019 első napja a Müpában mindig a mára hagyománnyá vált újévi hangversenyé, ahol Fischer Ádám Haydn grandiózus művét, A teremtést vezényli. 2019-ben a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar és a Magyar Rádió Énekkara, Fatma Said szoprán, Uwe Stickert tenor és Sebestyén Miklós bariton működik közre a koncerten. Az eseményre a 2017-es hangverseny felvételével hangolódhat a közönség a Müpa oldalán, hiszen akkor a két említett férfi énekes mellett Baráth Emőke, a Purcell Kórus és a Felvilágosodás Korának Zenekara gondoskodott az újévi élményről.

Újranézhető a magyar country-együttes, a Bojtorján életműkoncertje is. A zenekar 1982-ben máig egyedüli magyar zenekarként adott koncertet a londoni Wembley stadionban, sőt, az amerikai Johnny Cash is a kedvencei között emlegette őket, 2015-ben pedig több mint 25 éves hallgatás után álltak újra színpadra a Müpában. 

Az ünnep átéléséhez segítheti hozzá a nézőket a világ legtöbb Grammy-jelöléssel büszkélkedő cappella együttese, a Take 6 is, akik négy évvel ezelőtt léptek fel a budapesti koncertteremben. A zenekar 2019 júliusában visszatér a Müpába és szimfonikus zenekari kísérettel lép pódiumra.

(Promotions via MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás