promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehet-e elnyűtt egy Ákos Aréna?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Már az elején meg kell jegyeznünk, hogy azért lett ez egy gyengébb Aréna, mert az énekes-dalszerző olyan koncerteket tett le az asztalra a közelmúltban, hogy ezeket a fellépéseket nagyon nehéz lett volna túlszárnyalni. Az Ákos 50 zseniális volt, míg a fesztiválszezonra a csapat előhozta ismét a rockos énjét, és egy nagyon könyörtelen koncertet raktak össze, persze jó értelemben. Válasz volt ez azoknak is, akik szerint Kovács művész úr már nem igazán tud zúzni.

Gyakorlatilag a szokásos felállást kaptuk meg, egy kivétellel. Bánfalvi Sanyi dobolt, Lepe szintetizátor és elektronika, Madarász Gábor a szólógitárt csikizte, ahogy csak ő tudja, és feltűnt egy új tag: Kálló Péter kapta meg a basszusgitáros szerepet, aki amúgy nagyon elismert gitártechnikus. Igazából nem tudni, hogy a teljes produkció része lesz-e a jövőben, nekünk eléggé hiányzik Samu, de amúgy jól helytállt mindenben, és együtt tudott élni a koncerttel. Még látszik, hogy szoknia kell kicsit a közeget, mert más, ha ilyen óriási közönségnek játszik az ember, és nem a háttérben tevékenykedik, de ebbe bele lehet szokni.

A mostani Aréna mondhatni „apropója” a Hazatalalál című EP élő bemutatása volt, ami négy új dalt tartalmaz. Ezekből mind a négyet megkaptuk, de az Ellenség a kapuknál egy zseniális intro köntösbe volt bújtatva. Ákos koncert felvezetői amúgy is mindig erősek, ez sem volt kivétel.

akos5

A koncert fényén jelentősen emeltek az Ákos 50 előadássorozatból átemelt blokkok. Így újra felidézésre került David Bowie szelleme, továbbá ismét hallhattuk az Indiántánc talán legmegindítóbb változatát, ahogyan a remek Térj vissza/Never Let Me Down Again páros is megint felcsendült, de egy rövidebb egyveleget is kaptunk, ami szintén az 50 koncertből került felidézésre. Ákos, édesapja emlékére a Fénybe nézz című számot is eljátszotta, amelyhez megkaptuk kivetítőn a teljes klipet is. A Szindbád Dalának pedig kifejezetten jót tett egy kis frissítés, amivel még üdébben szólt az a bizonyos Krúdy-nóta.

A srácok most csináltak egy rendhagyó Bonanza Banzai elegyet. Ez az Induljon a banzáj, az 1984, az Elmondatott és a kihagyhatatlan Depeche Mode szám, a Personal Jesus akusztikus blokkja volt. Itt Madarász Gabi egy szál gitárral kísérte Ákost, aki egy tényleges tábortűz körül énekelgetett a színpadon. Mondhatnánk azt erre az egészre, hogy hiba volt, mert ezek pont azok a dalok, amikre a közönség szét tudja tombolni magát, de az az igazság, hogy annyiszor vették már elő őket, hogy ezeknek is kellett egy ilyen fajta átirat. Tökéletesen szólt, a közönség pedig imádta, és látszott az arcukon, hogy kiráz mindenkit a hideg, valamint nem bánják, hogy most erre nem tudnak az Aréna tetejéig ugrani.

akos3

Kihagyhatatlan a háttérvetítések megemlítése, amely abszolút Ákos névjegyévé vált az elmúlt évtizedekben. A külön ezekre a koncertekre készülő, a dalokhoz igazodó klipek elkészítésének hála láthattunk menetelő bábukat, űrből nyomon követett Ákos klipet, vagy éppen egy teljes nótányi Twitter-beszélgetést, amely a Csináld úgy dalszövegét mutatta be nekünk, a tagok arcképes megjelenítése mellett.

Talán kimondhatjuk, hogy Ákos még mindig az egyetlen hazai előadó, aki ilyen világszínvonalú látványt tud tálalni a közönségnek. Talán még az is tátott szájjal nézné a koncertjét, aki nem ismeri a dalokat. Ha meg a színpadon nincs látvány, akkor csináltat a közönséggel, mert a mobilvakukból még mindig lehetnek csillagok.

A legfrissebb információk szerint Ákos a jövő évben több mint 20 alkalommal már biztosan színpadra lép, ahol várhatóan új repertoárral is készül majd az énekes. Mindeközben ősszel egy új lemez megjelenésére is esély mutatkozik, amely mindig örömünnep a rajongók számára.

Hát, mi az új dalokat mindenképpen élőben fogjuk tesztelni 2019-ben is.

(Torony, Sziki)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás