promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar film triplázott a Torinói Filmfesztiválon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szombat este zajlott le a 36. Torinói Filmfesztivál, ahol idén több mint kétszáz alkotást vonultattak fel. A nagy presztízsű seregszemlén Reisz Gábor megkapta a Scuola Holden díjat, amellyel a legjobb forgatókönyvet díjazta a diákzsűri.

Az AVANTI (Agenzia Valorizzazione Autori Nuovi Tutti Italiani) zsűrijének a fesztivál legjobb filmjét elismerő díját szintén a Rossz versek hozhatta el. Ezen kívül a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri, amelynek elnöke Csia Csang-ko kínai sztárrendező volt, elismerő oklevéllel méltatta a magyar alkotást.

A díjakat Reisz Gábor, aki egyben a film forgatókönyvírója és főszereplője is, személyesen vette át szombat este Torinóban.
rosszversek stab 1

Az önéletrajzi ihletésű alkotásban a felnőtté válás kérdését állítja középpontba a rendező, annak minden szépségével és nehézségével. Választ keres arra, hogy gyermekkori énünk vajon elégedett lenne-e azzal a felnőttel, akivé váltunk.

Reisz Gábor első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a magyar mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválokon. A sikernek köszönhetően a rendező részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön.

A Rossz verseket 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában, a Filmalap támogatásával.


Az alkotás december 27-én kerül a magyar mozikba a Cirko Film forgalmazásában.

(MM)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás