Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Irány a Konyha!

Irány a Konyha!

Zene, Film & Kultúra

Irány a Konyha!

Zene, Film & Kultúra

Promotions 22:23
A Konyha zenekar elkészítette negyedik, több szempontból is rendhagyó, Álomból vár című lemezét. Az album gerincét a hagyományos stúdió helyett egy felsőörsi nyaralóban rögzítették, szóval még nagyobb teret akartak adni a srácok a spontán zenélésnek. Ez nem csak örömzenélés volt, hanem valóban új dalok is születtek a semmiből.
Számunkra is felfoghatatlan, hogy ez már a negyedik lemezünk, de a belénk kódolt vágy, hogy mindig kellenek új dalok, észrevétlenül hajtották előre a zenekar motorját az elmúlt időszakban is. Eddig is fontos volt számunkra, hogy a stúdiómunka ne csak a trackek merev reprodukálása legyen, hanem jó pillanatok lenyomata. Ezúttal még tovább mentünk: három dal szó szerint a felvételek alatt született, több másikat pedig a felvétel előtti percekben forgattunk ki a sarkukból
– mesélte Szepesi Mátyás, a zenekar frontembere.

Zeneileg megmaradt a csapatra jellemző sokszínűség, de a srácok hallhatóan nem akartak beleragadni a saját komfortzónájukba. Az új dalok hangszerelése és szövegei is új utakon járnak, ami azt jelenti, hogy nem önmagukat másolják, hanem új dolgok felé nyitnak, de természetesen úgy, hogy a Konyha azért Konyha maradjon.

Az előző lemezen és az elmúlt két év koncertjein fontos szerepet kapott fúvósok ezen a korongon is megjelennek, viszont a csapat minden korábbinál jobban hasznosította sokoldalú tehetségüket: a lemez egyik legfontosabb dalában, a Százszor visszajátszottban (amely két verzióban is megtalálható az albumon) Subicz Gábor trombitás-hangszerelő és Ávéd János szaxofonos is a zongora mögött találta magát a felvételekkor (emellett Badics Márk dobos is billentyűzik több dalban, tovább színesítve az album hangzását). A hangmérnöki és a produceri munka oroszlánrészét Haller Dániel, a csapat basszusgitárosa vállalta magára. A feléneklés utolsó napján pedig kigurult egy szöveg a csapat régi barátjáról és támogatójáról, Fábián Juliról (Földrevaló).

Hogy miért ez lett az album címe?
A nagy dolgok ugyanúgy, mint az egészen aprók, álmokként kezdik. Ennek a lemeznek a záródala egy altató, amelynek zenei témája egyben az album indítása is. Az álmok fontosak – de ugyanilyen fontos a teremtő erő és hogy higgyünk az álmainkban, máshogy nem lesz belőlük soha vár. Így kezdték ezek a dalok is, így kezdte ez a lemez is, amelynek most elengedjük a kezét, lássuk meg: mi lesz a sorsa, lesz-e a mi álmainkból kísérőzene mások napjaihoz
– mondta a zenekar vezetője.

Az új albumba ide kattintva tudjátok belevetni magatokat, jó utazást a Konyhába!

(Torony)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria