Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Évzáró szimfonika a Magashegyi Underground-dal

Évzáró szimfonika a Magashegyi Underground-dal

Zene, Film & Kultúra

Évzáró szimfonika a Magashegyi Underground-dal

Zene, Film & Kultúra

Promotions 17:04
A Magashegyi Underground lassan tíz éve úttörő szerepet tölt be a hazai könnyűzenei piacon a szimfonikus megszólalás meghonosításában – amit utána számtalan hazai előadó vett át és követett sikeresen. Ezek kellenek is, mert nem csak üdítő a friss és mélyebb hangzás, de némelyik a zenét és a szöveget is közelebb tudja hozni a közönséghez.

Most még bátrabb lépést tesznek: a költészet világát hozzák be a komolyzenével átitatott dalok közé. Legújabb műfajközi kalandjuk gyümölcsei a leghíresebb mai költő-írónő Tóth Krisztina verseire komponált dalok. Jómagam mindig imádom, ha a versek zenei köntöst kapnak, anno Ágnes Vanilla – József Attila CD-jét rongyosra hallgattam, és még nagyobb öröm, hogy itt egy kortárs művész irományai kerülnek előtérbe.

December 2-án, a Budapest Kongresszusi Központban hallhatjuk először az új dalokat, egy alaposan átgyúrt-áthangszerelt szimfonikus koncert keretein belül. A nagyszabású előadáson emellett a korábbi lemezeiken szereplő megzenésített verseket is előadják majd: olyan ritkán játszott dalok is elhangzanak, mint Závada Péter Szinopszisa vagy Parti-Nagy Lajos Nyár, némafilmje – ezeket kizárólag a csapat szimfonikus koncertjein lehet hallani élőben, ezért is érdemes ellátogatni az eseményre.

A koncert felvezetéseként készítettek egy különleges videót is, a már-már magashegyi családtagnak számító Beck Zolival (30Y) közös, Látod című dalukra – egy Somló-hegyi kápolna falai között. A decemberi koncert új hangszereléseiben a kórus is hangsúlyos szerephez jut, amiből itt is kapunk ízelítőt, na meg Beck Zolit is láthatjuk majd a színpadon.

Az esemény a Magashegyi Underground legfontosabb és legnagyobb idei koncertje lesz, új műsorral, rendkívüli látvánnyal és számos vendéggel, tényleg megéri majd ott lenni. Azt pedig, hogy milyen egy vérbeli Magashegyi szimfonikus koncert, abba ide kattintva tudunk belelesni.

(Torony)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria