promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A polgármester úr nekiállt rappelni
Borítókép:  Forrás: scmp.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ko Wen-je jó eséllyel a világ rappereinek legöregebbikje. 59 éves, és 2014 óta Tajpej, Tajvan fővárosának főpolgármestere. Do things right című zeneszámát múlt szombat óta több mint 1,2 millióan töltötték le, egészen elképesztő sikere van.

A szám nem túl bonyolult szövegében és zeneileg sem, lényegi mondanivalója benne van a címben, és Ko Wen-je is ezt mantrázza végig: Do the right thing, do things right – vagyis Cselekedj helyesen, csináld jól!


A polgármester egy közleménnyel is megtoldotta a klip mondanivalóját.
A lehetőség mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne jót cselekedni. Amibe belekezdtem, egy hosszú folyamat. Most már számomra is világos, hogy a zeneipar nem olyan, mint karaokézni egyet.
Természetesen nem egyedül hozta össze a produkciót, Tajvan legnépszerűbb rap bandája, a KOA! INC frontembere, Chunyan segített neki. Ko Facebookon és Instagramon is aktív, és elemzők szerint egyre nő a népszerűsége, így akár az elnökválasztáson is lenne esélye, ha elindulna.

Ha azt vesszük, hogy néhány évvel ezelőtt még a tajpeji egyetemi kórházban végezte a műtéteket – sebészként dolgozott –, és nulla politikai tapasztalattal lett városvezető, akkor nem is tűnnek irreálisnak az elnöki ambíciói.

Konak egyébként nem a klip volt az első nem hétköznapi akciója. Tajvan 750 mérföldes kerékpárútjából egy ízben 240-et tett meg csak azért, hogy felhívja a figyelmet a kerékpározás fontosságára. Tajvanon van a világ legnagyobb bicikli gyártója, a Giant, de a tajvaniaknál nem tapasztalható például a hollandhoz hasonló kerékpáros őrület.


(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás