promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tizenkilenc év után szűnik meg a Sziget emblematikus helyszíne
Borítókép:  Mohai Balázs, MTI
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A portál értesülését megerősítette Kardos József, a fesztivál programigazgatója, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy ezzel a lépéssel nem szeretnék száműzni a műfajt a Szigetről: egyszerűen átalakításokra van szükség.

A megszűnés okakén a programigazgató azt mondta, hogy helyszínen bár 10 ezer ember is elfért volna, az utóbbi időben egyre kevesebbszer töltötték meg ennyien azt, átlagosan 500-1000 érdeklődő gyűlt csak össze. Miközben kínos pillanatok is adódtak egyes fellépők esetében: kevés ember volt a koncerten, miközben a maga műfaján belül a fellépő zenekar nagy névnek számított. Kardos azt is hozzátette, hogy Marton László Távolodó és Lőkös Csaba töretlen lelkesedéssel és magas színvonalon szervezték az elmúlt 19 évben a helyszínt, a döntés nem az ő munkájukat minősíti.

Az átalakítással kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy a pontos részletekről még korai beszélni, ám tervük már van. Eszerint egy helyre terelik a műfajhoz kapcsolható helyszíneket, így például a Hungarikum Falu és a Karaván Sátor is arra a rétre kerülhet, ahol az utóbbi években a világzenei színpad és az Afro-Latin-Reggae Falu színpada is állt, ám annyi bizonyos, hogy nagyobb neveket most egy darabig nem fognak meghívni.

Végleges döntést csak a Sziget jövő évi költségvetésének elfogadása után hoznak ebben a kérdésben.

(Promotions Media)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás