promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos pénzeket buknak Flour Tomiék a Wellhello miatt
Borítókép:  Facebook
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A zenekar rajongói először csak közlemények formájában tudták meg, hogy miért borult ki a bili. Az történt, hog a Wellhelloból sorra álltak fel a zenészek az utóbbi napokban, gyakorlatilag mindenki a főszereplőkön kívül.

Majd a két frontember egy rövid bejegyzéssek jelentkezett a Facebook-on, de tényleges magyarázatot nem adtak:
Hogy mi történt? Az utóbbi évben egyre messzebb sodort az élet minket egymástól a brigád egy részével, és úgy éreztük, ez a kapcsolat már nem az igazi, »másfele változtunk«.
Természetesen erre jött egy válasz a volt társaktól, akik egy fenyegető SMS miatt feljelentették Flour Tomit, aki az ügy tisztázása végett elment a Rádió1-be és Sebestyén Balázsék műsorában elmondta a saját verzióját (a teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni):
Mi utólag tudtuk meg, hogy ez a srác lejelentette magát az előadói jogvédő irodának harmadik tagként a Wellhelloba, ami szerintem nem annyira vita tárgya. Majd amikor jeleztük, hogy te nem vagy a Wellhello tagja úgy, csak a zenekaré, abból elindult sok probléma.
Csak később derült ki, hogy az egyik olyan dalról (természetesen a Wellhello egyik legnagyobb és debütáló slágeréről, a Rakpartról) van szó, amibe a szaxofonos úgy került bele, mint teljes értékű dalszerző. Kérték, hogy ezt javítsák, de Máté erre nem volt hajlandó.
A fiúk egyelőre nem tudták megbeszélni a vitás kérdéseket, aminek az lett a vége, hogy egy ideig senkihez nem vándorol egy forint sem a slágerek – például a Rakpart – után. A Blikk megtudta, az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) befagyasztotta a Wellhello bizonyos dalai után járó pénzeket.
Az a történet állt elő, hogy amíg nem tudjuk megoldani a vitás helyzetet, a pénzeket befagyasztottuk. Ügyvédek segítenek abban, hogy közös nevezőre jussunk, de én azt szeretném, ha nem pereskednénk egymással évekig. Rengeteg feszültség volt bennem, de nem tartom életszerűnek a rendőrség bevonását, nem történt életveszélyes fenyegetés. Már jó ideje megy a zúgolódás az anyagiak miatt.
Flour Tomi a lapnak elmondta, hogy szinte teljes egészében a jogdíjak után járó pénzen nem tudnak megegyezni a volt és a jelenlegi tagok. A zenész nagyon nehezen viseli a botrányt, ezért Lisszanbonban pihent néhány napot:
Többen rosszul jelenthették le magukat az EJI-nél úgy, hogy mi erről hosszú ideig mit sem tudtunk. Amikor ez kiderült, akkor volt, aki javította a hibát, de volt, aki nem akarta. Bartók Máté gyönyörűen szaxofonozott a Diaz és általam megírt Rakpart végén, de nem gondoljuk úgy, hogy ezért neki teljes jogú tagként ugyanannyi járna, hiszen egy kész dal végét tette jobbá. Fájó az egykori zenekartagok, korábbi barátok. Horror, amit megéltem az elmúlt tíz napban, és nem is szakmailag fáj ez igazán, hanem emberileg. Nemrégiben még együtt kirándultunk ezekkel a srácokkal, most meg olyan eszközökhöz nyúlnak, amit az ellenségemmel szemben sem vetnék be. A sajtóhoz fordulás és a rendőrség belekeverése helyett jobb lett volna megbeszélni a dolgokat elégedetlensége, de ez kettőnk projektje, egy kész produkcióba vontuk be a zenészeket, szóval ebből adódóan nekik nem jár annyi, mint a frontembereknek.
(Promotions Media)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás