promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Restauráltak két klasszikus magyar filmet – irány a mozi!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az audiovizuális tartalmak megőrzésével foglalkozó archívumok és szervezetek minden év október 27-én akciókkal és különböző eseményekkel hívják fel a figyelmet a munkájukra. Az ez évi mottó: „Your Story is Moving”. A Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum ez alkalomból két teljeskörűen restaurált magyar klasszikus filmet mutat be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Újra a mozikba kerül Bacsó Péter 1969-ben készült filmje A tanú, illetve Fábri Zoltán Hannibál tanár úr című alkotása.
A tanú a legsikeresebb magyar kultuszfilmek egyike, mondatai szállóigékké, szereplői szimbólumokká váltak az eltelt évtizedek során. A film írói és színészi zsenialitása által átélhetővé válik a diktatúrák abszurditása
– írja a Filmalap. 

A filmek premierje október 27-én lesz az Uránia Nemzeti Filmszinházban, míg országosan november 8-tól látható.
.
A magyar filmörökség digitális felújításának hosszú távú programja 2017-ben indult a Filmalap igazgatóságaként működő Filmarchívumban. Az ambiciózus, hosszú távra tervezett program keretében 20 hónap alatt eddig 31 játékfilm restaurálása zárult le. A frissen restaurált filmek sikerrel szerepeltek itthoni és külföldi fesztiválokon, számos ország megvette DVD és moziforgalmazásra, valamint itthon is megjelent DVD-n, illetve országos moziforgalmazásba is került.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás