promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  CNET
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Ha úgy vesszük, William Wallace története csak a skót szabadságharc kezdete volt, és a halálát követően indult meg igazán a küzdelem Skócia függetlenségének kivívásáért, melynek élére a skótok királyának megválasztott Robert The Bruce állt 1306-ban.
A Netflix most ennek a skót történelmi eseménynek állít emléket Chris Pine főszereplésével, aki I. Robert skót királyt alakítja majd az Outlaw King című filmben.
Netfix/David Eustace

A történet tehát ott folytatódik, ahol a Rettenthetetlen véget ért. William Wallace-t az angolok kivégezték, a felkelés élére pedig az egyik legrangosabb skót nemesi család feje, Robert áll, aki a korona megszerzése után seregével tovább harcolt az angolok ellen Skócia függetlenségéért.
slashfilm.com

Az Outlaw King előzeteséből láthatjuk, hogy nem egy alacsony költségvetésű filmről van szó, hanem egy, a Rettenthetetlenhez hasonló nagyszabású történelmi eposzt kapunk, ahol szemtanúi lehetünk a Skót-felföld szépséges tájainak, a történelmi karakterek intrikáinak, illetve a grandiózus és a látványos csatáknak egyaránt.



A szereplőgárdára abszolút nem lehet panaszunk. Chris Pine mellett többek közt olyan neveket üdvözölhetünk a sorban, mint a Bosszúállók: Ultron korában szereplő Aaron Taylor-Johnsont, a Trónok harca Stannis Baratheonját, Stephen Dillane-t, aki most I. Eduárd, angol király bőrébe bújik.

Továbbá láthatjuk James Cosmot, aki számos szerepe mellett, sokaknak szintén a Trónok harcából lehet ismerős, mint Jeor Mormont, a Fekete vár parancsnoka, és aki nem mellesleg szerepelt már a Rettenthetetlenben is, William Wallace harcos társaként, most pedig Robert apjaként köszönthetjük a filmben.
James Cosmo

A film rendezője pedig az a David Mackenzie, aki már dolgozott együtt Pine-nal a 2016-ban bemutatott, A préri urai című film forgatásán, amely alkotás négy Oscar- jelöléssel is büszkélkedhet.
David Mackenzie és Chris Pine

Mackenzie elmondása alapján, aki szerette a Rettenthetetlent, az bizonyosan nem fog csalódni az Outlaw Kingben sem, ahol a megformált történelmi karakterek, a drámai fordulatok és véres ütközetek egy az egyben visszaadják a szabadságharc kezdetét bemutató 1995-ös film hangulatát.

Az Outlaw King-et november 9-től láthatják az előfizetők a Netflix tévécsatornán.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás