promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cristiano Ronaldo győzelemmel tért vissza az Old Traffordra
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Manchester United–Juventus mérkőzés, történjen bármely európai kupasorozatban is, már önmagában garancia a minőségre. A két szupercsapat manchesteri találkozója a csillagok jelenlegi állásai alapján szintén pikánsnak ígérkezett. Az angol lapok napok óta Cristiano Ronaldo visszatéréséről cikkeztek – ismert, a portugál világsztár 2003 és 2009 között több, mint 80 góllal segítette a Unitedet. Míg a Juventusban világhírre szert tevő Paul Pogba szintén korábbi csapata ellen készült.

És maradva még egy, személyt érintő vonatkozásnál: José Mourinho a pletykák szerint amennyiben rosszul jön ki az aktuális hetek mérkőzéseiből, könnyen az ajtón kívül találhatja magát. Bár, meg kell jegyezni, több alkalom is lett volna már arra, hogy a klubvezetés elküldje a portugált, mégis az év elején, 2020-ig szóló szerződést toltak a keze alá.

Az egyszemélyes showman, a nyilatkozatok Hasfelmetsző Jackje szóban erős, taktikailag-filozófiailag már inkább idejét múlt. A United az aktuális szezonban abszolút kaotikus arcát mutatja szurkolóinak, a játékosok egy része pedig tudása alatt futballozik.

A Juventus elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen az olasz terepet uraló, s a nyáron gazdaságilag és minőségileg is erősítő együttes könnyedén uralta az első játékrészt. Allegri játékosai rengeteg helyváltoztatással fűszerezett labdatartással mulatták az időt. S, amikor adódott lehetőség, márpedig adódott, főleg a két szélen az ellenfél védelmi vonala mögé bújt. Az egyik ilyen, a jobb oldal megbontása utáni akcióból szerezte meg a vezetést a Juventus: Ronaldo indult be mélységbe, majd középre lőtt labdája Dybala elé került, aki négy méterről nem hibázott (a gólt a cikk végén nézheti meg). Ugyan voltak biztatóbb időszakai a Unitednek, de Szczesnynek nem akadt komolyabb védeni valója.

Nem úgy, mint a másik oldalon De Geának, aki a második félidő elején rögtön egy kellemes tornagyakorlattal ütötte ki Ronaldo lövését a léc alól.Hogy ezután a spanyol kapusnak köszönhetően vagy a United kockázat vállalóbb játéka miatt, de a spanyol hálóőr kollégájának is akadt dolga. A lengyel Szczesny például a találkozó hajrájában Pogba lövését a kapufáról homlokkal tolta oldalra.

Mourinho a partvonal mellett Activitybe illő, heves mozdulatokkal próbálta bíztatni, irányítani az övéit, azon azonban ő sem tudott segíteni, hogy játékosai a támadóharmadban jó döntést hozzanak. Pedig valójában csak ennyi kellett volna ahhoz, hogy a United legalább egy pontra jó legyen a Juventus ellen. A vége tehát így Manchester United–Juventus 0-1.

A játéknap további eredményei:
AEK Athén–Bayern München 0-2
Young Boys–Valencia 1-1
Ajax–Benfica 1-0
AS Roma–CSZKA Moszkva 3-0
Hoffenheim–Lyon 3-3
Real Madrid–Plzen 2-1
Sahtar Donyeck–Manchester City 0-3
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás