promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A trailer alapján megint csodálatos magyar természetfilm készül
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Természetfilmekben az utóbbi években – magas hegységek és tengerpart nélkül (meg dzsungel, szavanna, sivatag, tajga, tundra nélkül) – elértük a világszínvonalat, elsősorban a művészi hatásnak köszönhetően. Egyre inkább felkaptuk a fejünket mindarra, ami „Vad”, megszületett ugyanis korábban a Vad Magyarország, a Vad Szigetköz, a Vad Kunság és a Vad Balaton is – Mosonyi Szabolcs operatőr-rendező alkotásaként. 

A Folyók gyermeke – Kiskunság című alkotás pedig születőben van, és ezúttal egy elismert természetfotós, a soltvadkerti Daróczi Csaba vállalkozott arra, hogy a tehetségét új területen mutassa meg, a trailer alapján sikerül. 

Október elején tette ki a Facebook-oldalára az új természetfilm bemutatóját, ami lenyűgöző. 

A témából azonos címmel könyv is készül, itt értelemszerűen a fotók kerülhetnek a középpontba. Daróczi Csaba honlapján filmezésről még nem is nagyon beszél, a fotózásról annál inkább: 
A fotózás alapjait szinte teljesen magamtól sajátítottam el, bár tapasztaltabb barátaim igen sokat segítettek ebben. Nagy nehézségek árán szereztem meg csak – tökéletesnek még ma sem nevezhető – felszerelésemet, ami természetesen még most is fejlesztés alatt áll, ahogy a technika fejlődik. Bár egyik alapelvem az, hogy a technika nem mindenható, a kedvenc mondásom pedig az, hogy minden rossz munkás a szerszámát szidja. (…) Minden kattintást úgy igyekszem elkövetni, hogy az valamivel mindig többet nyújtson a néző számára a megszokott látványnál. (…) A fényképezés szinte átalakította az egész életem, életformámmá vált. Más szemmel nézem a világot is, mióta a keresőt a szemem elé emeltem. Egy lehullott levél, egy emberi mosoly is más már számomra mint azelőtt, mert amikor valami szépet látok, képzeletben akkor is exponálok egyet. (…) Hálás köszönet családomnak, feleségemnek Enikőnek, lányomnak Dorcinak, és fiamnak Donátnak, hogy támogatnak, illetve elviselik őrültségeimet.
(Arday)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás