Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Világzene mesterfokon: újra itt a Budapest Ritmo

Világzene mesterfokon: újra itt a Budapest Ritmo

Zene, Film & Kultúra

Világzene mesterfokon: újra itt a Budapest Ritmo

Zene, Film & Kultúra

Promotions 12:43
Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója szerint képtelenség olyan fesztivált rendezni, ahol minden koncert elnyeri mindenki tetszését. Inkább a „Húú” érzést akarják elérni, amikor azt mondja az ember: „Ilyet még soha nem láttam!”.

Weyer szerint elég egy olyan zenekar, akit megimádunk a fesztiválon, és utána megváltoztatja az életünket, például úgy, hogy elkezdjük követni az adott előadót. A Ritmot is úgy rakták össze, hogy legalább egy ilyennel mindenki találkozzon.

A világzene mindig is underground műfaj marad, de egyre jobban kezd teret nyerni. Ilyenkor feltehetünk magunknak olyan kérdéseket, hogy megnéznénk-e az etióp James Brownt, vagy kíváncsiak vagyunk-e arra, hogy énekel a mali Mahalia Jackson?

A háromnapos fesztiválon láthatjuk többek között az öt Grammy-díjas Ladysmith Black Mambazo-t, a belga Tcha Limbergert, aki a zenéért tanulta meg szinte anyanyelvi szinten a magyart, a kígyómozgású etiofunk sztárt, Gili Yalót, a tavalyi év legjobb világzenei albumát jegyző Trio da Kalit és sok olyan koncertet, amelyek közül biztosan találunk olyat, amire életünk végéig emlékezhetünk.

A több tucat koncert záróakkordjaként a fesztivál egy, csak a Ritmo-n hallható műsorral, a Roma Ritmo-val tiszteleg a térség és hazánk roma zenészei előtt, az elmúlt évtized legnagyobb roma muzsikusaival.

A teljes programot ide kattintva tudjuk böngészni, szóval világzenére fel!

(Torony)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria