promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kenneth Branagh Shakespeare után Agatha Christie-be szeretett bele
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha valamire egy prospektusból felfigyelünk, az talán jelent valamit. Most például a Bethlen Téri Színház programjai között figyeltünk fel valamire: egy bemutatóra október 5-én. A 10 kicsi négerből, Agatha Christie egyik ismert regényéből hozott össze ugyanis színházi thrillert a Spirita Társulat, Egressy G. Tamás rendezésében.

Mindig izgalmas kérdés, egy ennyire agyon feldolgozott írónő alkotásaiból hogyan lehet kihozni valami újat, egy-egy kísérlet korábban igen magasra tette a mércét – vagy éppen csúnyán leverte. Közben a színház mellett a filmszínház is újra megküzd Agatha Christie-vel.  

Mint a port.hu a Variety nevű szaklapra hivatkozva beszámol róla, Kenneth Branagh – Shakespeare után – ezúttal Agatha Christie-be szeretett bele. Az általa rendezett Gyilkosság az Orient expresszent – amelynek korábbi változatai azért odabilincselték az embert a filmkockák elé – 2017 novemberében mutatták be (főszerepben Kenneth Branagh), 2019 decemberében pedig jön tőle a Halál a Níluson.

A szakportál most világgá kürtölte, kik lesznek Branagh mellett (többek között) fontos szereplők: Gal Gadot és Armie Hammer. Itt jegyezzük meg, Branagh előtt megint magasan van a léc – de ő persze simán vállalkozhat az átugrására.

Az 1978-os Halál a Níluson sem volt gyenge. Kapott például Oscar-díjat (legjobb jelmez) és láthattuk benne Peter Ustinovot, Mia Farrow-t vagy éppen Jack Wardent és David Nivent. Aztán jött a 2004-es, David Suchet-val, aki önmagában jelentett egy szintet. Más kérdés, hogy Branagh is, de majd meglátjuk.  

(aa)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás