promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feltárulnak a magyar designerek műhelytitkai
Borítókép:  Rácmolnár Milán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Back2Bag műhelyében fény derül arra, hogyan indulhatott el egy sikervállalkozás egy roncstelepen, és hogyan lehet légzsákokból, bőr- és szövegkárpitokból, biztonsági övekből divatos táskákat készíteni.

Ha valaki még több táskára és kiegészítőre vágyik, látogasson el a Müskinnhez, ahol bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból készülnek a termékek. Az üzlet galériáján a tervezők különböző workshopokat tartanak majd, így mindenki elkészítheti a saját Müskinn-kiegészítőjét.

Újrahasznosított alapanyagokból dolgozik a Tipton is, tervezőik bakelitlemezből, elhasznált, újrahasznosított alumíniumkapszulákból és celluloidból is készítenek szemüvegkereteket, melyeket a világ számos országában forgalmaznak.

Mi a közös a Budai Pékségben, a Budai Kettőben és az Esetleg Bisztróban? Mindegyik BERTOTY – projekt, vagyis Bertóty Eszternek és csapatának köszönhető, akik vendéglátóhelyek mellett irodák és magánlakások kialakításával is foglalkoznak.

Igazán izgalmas programmal készül a látványtervezéssel foglalkozó Brick Visual, ahol AR- és VR-technológiák segítségével járhatjuk be azokat az épületeket, amelyek még csak a tervasztalon léteznek.

Kontor Enikő és Szabó Ádám Csaba közös műhelyükben várják az érdeklődőket. Budatétényi stúdiójuk valamennyi szegletében kerámiák sorakoznak égetésre, mázazásra vagy kiszállításra várva. Ha valaki szeretne többet megtudni a fatüzes égetésű kerámiákról, a tervezés és a kivitelezés folyamatairól, és kíváncsi arra, mi minden meglepetéssel szembesül egy tervező, mikor égetés után kinyitja a kemence ajtaját, annak Budatétényben a helye.

A divat iránt érdeklődők több műhely közül válogathatnak: a Clique Design Studióban egyedi cipőket láthatnak a Mandragora Designtól, ruhákat a Between márkától, ékszereket a Delacier-től, táskákat és további bőr kiegészítőket Abonyi Almától.

A megmaradt, hulladék anyagokból dolgozó GabriellaVeszpremi műhelyében az alkotó személyesen avatja be az érdeklődőket a cipőtervezés és -készítés folyamataiba. Még több cipőre bukkanhatunk, ha ellátogatunk a 13 éve működő Rekavago újpesti műhelyébe, ahova Vágó Réka a lágy formákat és vékony tűsarkakat kedvelő divatrajongókat várja. A kényelem és a kifinomult stílus hívei nem is találhatnának jobb programot a letisztult minimalizmusáról ismert NON+ felfedezésénél, melynek során Kiss Sarolta mondja el az érdeklődőknek, miért pont a kényelmes funkcionalizmus és a visszafogott paletta vált ruhái védjegyévé.

A Gyulai Pálinka, a Pick termékek és a Boci csokoládék újragondolt csomagolásai mind a Brand Bar nevéhez fűződnek, akik szívesen látják azokat, akiket érdekel az arculat-, csomagolás- és kiadványtervezés. A DesignDonum Stúdióban többek között formatervezéssel, termékmenedzsmenttel, termék- és grafikai designnal, prototípus-fejlesztéssel, vizuális kommunikációval és brandinggel foglalkoznak.

Érdekes programnak ígérkezik a Frontìra nyitott stúdiója is, ahol a service design és a design thinking eszközrendszerével ismertetik meg azokat a vállalkozásokat, melyek üzleti problémáikra keresnek megoldást.

LumoConcept műhelyében egyedi lámpákkal és installációkkal találkozhatunk, melyeket belvárosi vendéglátóhelyeken, újhullámos kávézókban és éttermekben is viszontláthatunk.

Érdekességeket tudhatunk meg a felhasználói élményekre fókuszáló digitális eszközök tervezéséről, ha a UX Studióhoz látogatunk, melynek ügyfelei között ott van a Telekom, az HBO és a WizzAir is.

A Design Hét Budapest részletes programjáért azonban érdemes végigböngészni a designhet.hu oldalt.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás